SÜMELA’DAKİ PARTİ GÜNDEMDEN DÜŞMÜYOR

SÜMELA’DAKİ PARTİ GÜNDEMDEN DÜŞMÜYOR

Trabzon’dan yayın yapan 61saat.com internet haber sitesi geçtiğimiz aylarda Sümela’da gerçekleşen partiyi gündeme getirirken, partiyle ilgili iznin kim tarafından verildiğinin hâlâ belirsizliğini koruduğunu belirtirken, şu ifadele

SÜMELA’DAKİ PARTİ GÜNDEMDEN DÜŞMÜYOR

Trabzon’dan yayın yapan 61saat.com internet haber sitesi geçtiğimiz aylarda Sümela’da gerçekleşen partiyi gündeme getirirken, partiyle ilgili iznin kim tarafından verildiğinin hâlâ belirsizliğini koruduğunu belirtirken, şu ifadeleri kullandı;

Trabzon’un turizm kâbusu ve TÜRSAB seçimleri!
23 Mart 2022 tarihinde Politik Güğüm köşesinde yer alan haberde şu ifadelere yer verildi; Trabzon’da Ağustos veya Eylül ayında yapılması beklenen TÜRSAB seçimleri var.

Mevcut Başkan Volkan Kantarcı görev süresi boyunca bayağı emek etti, gayret gösterdi, koşturdu, fakat Trabzon'da özellikle bürokrasi ve siyasi kanatta bir takım şeyleri aşmak oldukça zor.

Herkes kendi kafasına göre kararlar alıyor. Ankara’dan bindirme emirler, kararlar şehrin hassasiyetleri hiç düşünülmeden şehre zarar mı kar mı sağlar diye hiç bakılmadan uygulamaya konuluyor.

Sümela'daki parti konusu bunlardan biri, izni kimin verdiği belli değil, kimin istediği belli değil.

Bir iddiaya göre Ankara’dan gelin sözlü olurla bu iş olmuş.
Ama oluru bakanlıkta vermemiş.
Her ne kadar turistik yerde olsa içeride ellerinde içeceklerle dans edip parti yapılması ve bunda hiç kimsenin sorumlu olmayışı şehrin turizm yönünden nasıl yönetildiğinin bir göstergesi.

Bölgenin en önemli şehrine en önemli turizmde çekim merkezi destinasyonlarına sahip Trabzon gibi bir ile yıllardır bir turizm il müdürü atanamadı.
Bunun için TÜRSAB'da bazı önerilerde bulundu fakat dinleyen olmadı.
İl Müdürü atanamadığı için Turizm Konseyi'ne de bir genel sekreter ataması yapılamadı.
İddialara göre TÜRSAB'a danışılması gereken turizmle ilgili birçok konuda da gerek yerel yönetimler gerekse kamu idaresi kendi kafasına göre hareket etti.

Kantarcı’nın ekibindeki birçok kişinin de canını sıkan bu hususlar Trabzon’da turizmin turizmcilerin elinde olmadığının en net göstergesi.
Turizmler alakası olmayan siyasilerin turizm ombudsmanı gibi açıklamalarda bulunması da turizmcileri oldukça rahatsız ediyor.
TÜRSAB ekibi şehir zarar görmesin diye birçok konuyu sineye çekti. Fakat bu nereye kadar sürer bilemiyoruz.

Şu anda TÜRSAB için farklı grupların, farklı isimlerin çalışmaları olduğunu da duyuyoruz.
Seçimler yaklaştıkça bu isimlerin de netleşerek ortaya çıkacağını tahmin ediyoruz.
Turizmciler TÜRSAB’ın daha belirleyici, daha etkin ve masaya elini vuran, şehir adına etki edebilecek projelerde söz sahibi olan güçte olmasını istiyor.
Fakat dediğimiz gibi Trabzon gibi herkesin her şeyi bildiği  bu siyasi ve bürokratik ortamda özellikle Trabzon’da gerçekleştirmek çok ama çok zor ve Kantarcı ve ekibine de bu manada suç yüklemek çok da mantıklı değil.”

61saat.com