SÜMELA MANASTIRI GİRİŞ ÜCRETLERİNE DEV ZAM...

SÜMELA MANASTIRI GİRİŞ ÜCRETLERİNE DEV ZAM...

Maçka’nın önemli turizm merkezlerinden olan Sümela Manastırı’ndaki giriş ücretlerine yapılan zam tepkilere neden oldu.

SÜMELA MANASTIRI GİRİŞ ÜCRETLERİNE DEV ZAM... 

Maçka’nın önemli turizm merkezlerinden olan Sümela Manastırı’ndaki giriş ücretlerine yapılan zam tepkilere neden oldu. 

Trabzon Maçka’da Sümela Manastırı giriş ücretlerine zam geldi.Gelen zamla birlikte Sümela Manastırı, Kız Kulesi ve Göreme’den sonra Türkiye’de en pahalı müze giriş ücretine sahip!

60 TL'YE MÜZE KART AL ZAMDAN KORUN 
Ancak bu noktada Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları 60 TL’lik müze kartı alarak Türkiye’de bakanlığa bağlı tüm müzelere ücretsiz giriş yapabiliyor... 
Trabzon Maçka’da turistlerin yoğun ilgi gösterdiği Sümela Manastırı’nın giriş ücretine yüzde 50 oranında zam geldi. Gelen zamla birlikte Sümela Manastırı giriş ücreti 300 TL’den, 450 TL’ye yükseltildi.

TÜRKİYE’DE EN PAHALI 3. MÜZE! 
Tüm Türkiye’de olduğu gibi Trabzon’da tüm turistik müze ve örenyeri girişlerine zam geldi. Türkiye’de Kız Kulesi ve Göreme’den sonra en pahalı giriş ücreti Sümela Manastırı’nda uygulanacak.

TRABZON’DA Kİ MÜZE FİYATLARI
Yeni fiyatlarla birlikte Trabzon’da Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı Trabzon Müzesi’nin giriş ücreti 60 TL, Küçük Ayvasıl (StAnna) Kilise ücretsiz ve Sümela Manastırı da 450 TL oldu.

MÜZE KART ALANLAR ÜCRETSİZ GİRİYOR
Ancak bu noktada hatırlatılması gereken uygulama Müze Kart oluyor. Çünkü bakanlık 60 TL olan Müze Kart’a zam yapmadı. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları 60 TL’lik müze kart alarak Türkiye’de bakanlığa bağlı bütün müzelere ücretsiz giriş yapabiliyor. 

FİYATLARIN ÖNCEDEN DUYURULMASI ÖNEMLİ
TÜRSAB Doğu Karadeniz Bölge Başkanı H. Volkan Kantarcı, gelen zamla ilgili yaptığı yorumda; “Bu tür sezon ortası artışlar, tüm planlamalarını sene başında yapan seyahat acentelerini etkilemekte.Bundan sonrası için bakanlık 1 Nisan itibariyle geçerli olan artırılmış yeni turizm sezonu fiyatlarını duyururken, 1 Ağustos itibariyle kullanılacak fiyatı da sezon öncesi duyurması uygun olacaktır.” ifadelerine yer verdi. 

MÜZE KART’A ZAM YAPILMAMASI DOĞRU
TÜRSAB Bölge Başkanı Kantarcı; “Bu arada T.C. vatandaşlarımız için Müze Kart uygulamasında zam yapmamaları ve 60 TL olarak uygulamanın devam etmesi, ülke olarak ekonomik sorunlar yaşadığımız bu günlerde doğru olmuş.” dedi.