Sümela teleferik ihaleye çıkıyor

Sümela teleferik ihaleye çıkıyor

Sümela Teleferik Projesinin yapım ihalesi 19 Şubat´ta gerçekleştirecek

Sümela teleferik ihaleye çıkıyor

 

 Sümela Teleferik Projesinin yapım ihalesi 19 Şubat´ta gerçekleştirecek

 

             Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı O.Fevzi Gümrükçüoğlu, ?Sümela Teleferik Projesi çok uzun zamandır emek verdiğimiz bir husustur. Bakanlık bakanlık, genel müdürlük genel müdürlük takibini yaptık. Projesini hazırladık ve ihale tarihini aldık. Bu proje ülkemizdeki en önemli teleferik hattı olacaktır? dedi.

 

  Altındere Vadisi´nde bulunan ve UNESCO Dünya Mirası Listesi´ne aday olan Sümela Manastırı´nın yılda yaklaşık 650 bin kişi tarafından ziyaret edildiğini ifade eden Başkan Gümrükçüoğlu, ?Sümela, ülkemizin en önemli turizm merkezlerinden biridir. Hazırladığımız teleferik projesi ile bu bölgeye gelen yerli ve yabancı turistlerin manastıra daha rahat, daha konforlu ve muhteşem manzara eşliğinde ulaşmasını sağlayacaktır. Teleferik, manastır alanı giriş bölgesinde birinci istasyon ve otopark alanı, manastırın ve vadinin muhteşem manzarasını tam karşıdan gören ikinci istasyon ile manastır bölgesi üçüncü istasyondan oluşmaktadır. Hattın uzunluğu yaklaşık 2 bin 400 metredir. Birinci istasyon teleferik güzergâhının başlangıç noktası olup, 92 araçlık otopark, 29 motosiklet otoparkı bulunmaktadır. İkinci istasyon teleferik güzergâhının ara istasyondur. Burada 2 adet 193 m2 çok amaçlı salon, 1 adet 145 m2 panoramik restoran bulunmaktadır. Üçüncü istasyon teleferik güzergâhının son istasyonudur? şeklinde konuştu.

 

19 Şubat´ta Türkiye´nin en önemli teleferik hattının yapımını ihaleye çıkaracaklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, ?Sümela´da yapılacak olan teleferik kadar ülkemiz genelinde ilgi görecek başka bir teleferik projesi bulunmamaktadır. Hiçbir teleferiğin bu kadar büyük müşteri kapasitesi olacağı kanaatinde değilim. Bu projenin şehrimize kazandırılması için çok ciddi uğraş verdik. Projemizin bütün çalışmalarını, Orman Bakanlığı ile Maliye ile anlaşmaları tamamladık. Bakanlık, genel müdürlük genel müdürlük takip ederek çalışmalarımızı sonuçlandırdık. Projemizi hazırladık ve şimdi yapım ihalesini gerçekleştireceğiz. Sümela Teleferik Projesi, bölge turizmine çok önemli katkılar sağlayacaktır. Hayırlı uğurlu olsun? ifadelerini kullandı.