SU ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜ BİRLEŞİK KRALLIK PAZARIYLA TANIŞTI

SU ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜ BİRLEŞİK KRALLIK PAZARIYLA TANIŞTI

SU ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜ BİRLEŞİK KRALLIK PAZARIYLA TANIŞTI

SU ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜ BİRLEŞİK KRALLIK PAZARIYLA TANIŞTI

Birleşik Krallık pazarı, Trabzon iş dünyası ve Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği’nin demirbaşı olan su ürünleri sektör temsilcilerine tanıtıldı.

Trabzon iş dünyası ve Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği’nin önemli unsurlarından biri olan su ürünleri sektör temsilcileri, internet vasıtasıyla da olsa Birleşik Krallık pazarı ile tanıştı.

BİRLEŞİK KRALLIK PAZARI İÇİN İLK ADIM ATILDI
Son yıllarda ihracatı artan Doğu Karadeniz su ürünlerinin Birleşik Krallık pazarına da girebilmesi için sektör temsilcilerine yönelik çevrimiçi toplantı gerçekleştirildi.
“Doğu Karadeniz Su ürünleri Birleşik Krallık Pazarında” konulu toplantı Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Avrupa İşletmeler Ağı ve IBDC London işbirliğiyle düzenlendi. Toplantının açılışında konuşan TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu; “Bölgesel ürünlerimizin dış pazarlara açılması konusunda yaptığımız çalışmalar kapsamında Birleşik Krallık İş Geliştirme Merkezi bir protokol imzalamıştık. Bu protokol kapsamında üyelerimizi Birleşik Krallık üzerinden dünyaya açmayı amaçlıyoruz.” dedi.


İNGİLTERE PAZARINA GİRİŞ FIRSATLARI
Birleşik Krallık su ürünleri pazarına nasıl girebiliriz konusunu araştırdıklarını dile getiren Hacısalihoğlu, Avrupa İşletmeler Ağı’nın her zaman üyelerinin hizmetinde olduğunu belirtirken; “Üyelerimizin dünya ile ticari ilişkilerini ve yatırım işbirliklerini geliştirmeye yardımcı olmayı amaçlıyoruz.” şeklinde konuştu.
Çevrimiçi toplantıda daha sonra Birleşik Krallık İş Geliştirme Merkezi TTSO İşbirliği Temsilcisi Bawer Alyakut, İngiltere pazarına giriş fırsatları ve engeller konulu sunum gerçekleştirdi ve katılımcıların sorularını yanıtladı.