SU KAYNAKLARIMIZ TEMİZ!

SU KAYNAKLARIMIZ TEMİZ!

Trabzon’un su kaynağı olan derelerden alınan numunelerde ve su kaynaklarında yapılan incelemelerde Trabzon’daki su kaynaklarımız temiz çıktı.

SU KAYNAKLARIMIZ TEMİZ! 

Trabzon’un su kaynağı olan derelerden alınan numunelerde ve su kaynaklarında yapılan incelemelerde Trabzon’daki su kaynaklarımız temiz çıktı. 

Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü önderliğinde Trabzon’da özellikle su ürünleri üreme ve istihsal sahası olarak ilan edilen alanların kirlilikten korunması amacıyla derelerin temizliği kontrol edildi. Toplam 11 ilçede 11 su kaynağından alınan numunelerin yapılan tahlillerinde herhangi bir kirliliğe rastlanılmadı.

AMAÇ; SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ SAĞLAMAK
Yapılan çalışma ile ilgili bilgi veren Trabzon İl Tarım ve Orman Müdürü İsa Kaplan, alıcı ortam su kirliliği izleme çalışmalarının su kaynakları ve su ürünleri sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla su ürünleri istihsal yerleri olan derelerde inceleme yaptıklarını söyledi. Kaplan, özellikle atıkların alıcı sudaki zararlı etkisinin tespiti için Mayıs ve Ekim ayları olmak üzere yılda iki kez yapıldığını ifade etti. 

SU KAYNAKLARI A’DAN Z’YE İNCELENİYOR!
İl Tarım ve Orman Müdürü KaplanSu ürünleri üreme ve istihsal sahası olarak ilan edilen alanların kirlilikten korunmasını hedefleyen çalışmalar kapsamında teknik personeller tarafından Beşikdüzü, Vakfıkebir, Çarşıbaşı, Akçaabat, Ortahisar, Maçka, Yomra, Arsin, Araklı, Sürmene ve Of ilçeleri olmak üzere belirlenen toplam 11 su kaynağından su numuneleri alındığını kaydetti. 

ÇALIŞMALAR HER YIL DÜZENLİ OLARAK DEVAM EDECEK 
Kaplan; “Belirlenen su kaynaklarında sıcaklık, oksijen, renk ve koku analizleri yerinde yapılıp alınan su numuneleri Tokat Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğünde kimyasal analizleri yapılmak üzere gönderilmektedir. Elde edilen analiz sonuçlarının Su Ürünleri Yönetmeliğinde yer alan parametrelere uygunluğu kontrol edilerek Su Ürünleri Bilgi Sistemi’ne kaydedilmektedir. İlimizdeki su kaynaklarından alınan su numunelerin analiz sonuçları, su kaynaklarımızda kirliliğin bulunmadığını gösterirken, sonuçlar bizi memnun etmiştir. Trabzon halkına su kaynaklarımıza gösterdikleri özen için teşekkür ederiz. Çalışmalarımız her yıl düzenli olarak devam edecektir” dedi.