SÖZÜMÜZ BORCUMUZDUR,

SÖZÜMÜZ BORCUMUZDUR,

SÖZÜMÜZ BORCUMUZDUR,

SÖZÜMÜZ BORCUMUZDUR,
BORCUMUZ DA NAMUSUMUZ!


Maçka´da 57 yıllık balıkçılık geleneğinin mirasçısı Ertuğrul Tüfekçi, meslekteki duruşunu Reşadiye Mahallesi Muhtarlığında da göstermeye kararlı.

Yılların balıkçısı Ertuğrul Tüfekçi, Babadan gelen ?Söz Namustur? anlayışını kendisine şiar edinerek Reşadiye Mahallesi Muhtarlığına aday oldu.

MUHTARLIĞA ADAY OLDU
Adaylığını; ?Allah´ın izniyle cesaretime dayanarak! Bana ve yapabileceklerime inanan insanlara güvenerek. Beni tanımayanları da tanıyanlara bırakarak Maçka Merkez Reşadiye Mahallesi Muhtarlığı görevine talip oldum.? şeklinde açıklayan Ertuğrul Tüfekçi oldukça iddialı.
Maçka´da, 57 yıldır babadan oğula miras olarak geçen balıkçılığı sürdürmeye devam eden Ertuğrul Tüfekçi, Merkez Reşadiye Mahallesi Muhtarlığı için Aday olduğunu açıkladı.

SORUNLARIN ÇÖZÜMÜNDE DESTEK ŞART
Seçilmesi durumunda belediyeye hizmet anlamında destek vermenin sorumluluğu altına gireceğinin bilinciyle hareket ettiğini belirten tüfekçi;
?Bizler vatandaş olarak belediyeye destek olmak zorundayız. Sorunları yerinde tespit ederek belediyeye bildirmek ilçedeki hizmetlerin daha da hızlı gerçekleşmesini sağlayacaktır.? ifadesini kullanan Ertuğrul Tüfekçi; ?Sorumlu olduğumuz mahalledeki sorunların çözüm noktasında gerektiğinde yastığımı yorganımı alır belediyenin kapısında yatarım.? diyecek kadar da kararlı.

İNSANLARIMIZI TANIMAK ZORUNDAYIZ
Maçka´da ihtiyaç sahibi olduğu halde bunu çevresine sezdirmeyen birçok onurlu insanın yaşadığını hatırlatan Reşadiye Mahallesi Muhtar Adayı Tüfekçi; ?İlçemizde yaşayan öyle onurlu insanlarımız var ki, evinde yiyecek bir lokma ekmeği olmadığı halde komşusuna söyleyemez. Bunları tespit etmek zorundayız. Bu insanlara ulaşmak zorundayız.? dedi.
Vatandaşın sorununu gerektiğinde kendi sorunundan önce görmek anlayışıyla hareket ettiklerini, bunu yaşam prensibi haline getirerek hizmet etmeyi şiar edindiklerini belirten Ertuğrul Tüfekçi, bir mahalle muhtarının gerektiğinde bir belediye başkanı gibi sorumluluk sahibi olması gerektiğini vurguladı.

SÖZÜMÜZ NAMUSUMUZDUR!
Sözlerini; ?Bir mahalle muhtarının mahallesinde Belediye başkanı gibi sorumluluğu vardır.? şeklinde sürdüren Tüfekçi, ?Yapamayacağıma inanmasam bu işe aday olmazdım. Aksi durum beni vicdanen rahatsız eder.
Biz babamızdan böyle gördük. Söz verip de tutamayacağımız işi Allah bize nasip etmesin. Ödeyemeyeceğimiz borcu nasip etmesin. Sözümüz bizim borcumuzdur. Borcumuz da namusumuz!? şeklinde konuştu.
Ali TİRİTOĞLU