?SÖZLERİMİZ HAYAT BULUYOR,

?SÖZLERİMİZ HAYAT BULUYOR,

TRABZON KAZANIYOR?

?SÖZLERİMİZ HAYAT BULUYOR,
                                   TRABZON KAZANIYOR?


Şehir Hastanesi ve Yatırım Adası´nın ardından demiryolu konusunda da sona gelindiğini belirten Milletvekili Köseoğlu; ?Sözlerimiz hayat buluyor, Trabzon kazanıyor.?


Ulaştırma Bakanlığı Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü, Trabzon´un yüz yıllık rüyası olan Erzincan-Trabzon Demiryolunun etüd ve uygulama projesi ihalesinin 14 Mayıs 2018 tarihinde yapılacağını bildirdi. Trabzon´da büyük heyecan oluşturan projeyle ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Ayşe Sula Köseoğlu; ?Şehir Hastanesi, Yatırım Adası, İkinci Üniversite şimdi de demiryolu. Sözlerimiz hayat buluyor, Trabzon kazanıyor. Trabzon´umuza hayırlı uğurlu olsun. Devamı gelecek.? dedi.

?HEMŞERİLERİMİZE SÖZÜMÜZ VAR!?
Erzincan- Trabzon Demiryolu Projesiyle ilgili gelişmeleri değerlendiren Köseoğlu, ?Trabzon- Erzincan Demiryolu hattı Trabzon´umuzun ülke ve bölge ekonomisinde hak ettiği yeri alabilmesi için çok önem verdiğimiz bir projedir. Nasıl ki yüzyıllardır bu topraklar üzerinden dünyaya açılan ticaretin adı olan ?İpek Yolu? ülkemizin uluslararası ticarette söz sahibi olması ve lider konumda olması yolunda bir proje ise, Trabzon- Erzincan Demiryolu da şehrimizi bölge ekonomisinin lokomotifi haline getirecektir.Ülkemizi boydan boya kat eden Edirne- Kars Demiryolu hattına direkt bağlanacak olan hat bizleri uluslararası İpek Yolu´nun bir parçası haline getirecektir. Trabzon- Erzincan Demiryolu hattı bizim hemşerilerimize sözümüzdür. Ulaştırma Bakanlığı Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü, Trabzon´un yüz yıllık rüyası olan Erzincan-Trabzon Demiryolunun etüd ve uygulama projesi ihalesinin 14 Mayıs 2018 tarihinde yapılacağını bildirdi. İhalenin ardından sözleşme hazırlanacak ve bu yılın ikinci yarısında da projesi hazırlanacaktır. Bu aşama ile ilgili çalışmaların 2019 yılı içerisinde tamamlanması planlanıyor. Aynı zamanda demiryolumuzun fikir babası olan ve süreçlerle yakından ilgilenen Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´a yüksek ilgi ve alakalarından dolayı tüm Trabzon halkı adına teşekkürü bir borç biliyorum. Ayrıca Sayın Bakanlarımıza, milletvekili arkadaşlarıma ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.? diye konuştu.

?TRABZON SANAYİ VE TİCARET ŞEHRİ OLACAK!?
Trabzon´u bir sanayi ve ticaret şehri haline getirmek için devam eden projeler olduğunu ve bunlarla ilgili ciddi adımların atıldığını atılmaya da devam edileceğini belirten Köseoğlu, ?Yeşil Endüstri bölgesi (Trabzon Yatırım adası) projemiz, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı´mızın himayesinde devam etmekte. Bu proje, bölgemizde gerçekleştirilecek orta ve yüksek teknoloji üretiminin hayata geçirileceği ve iç ve dış pazara ulaşabileceği bir proje olacak. Yatırım adamız kuruluş ve yönetim anlayışı itibariyle ülkemizde bir ilk olacak şekilde tasarlanıyor. Yeşil Endüstri bölgemiz, limanımız, demiryolumuz ve güney çevre yolumuz ile birlikte topyekûn bir kalkınma hamlesi içerisindeyiz.? dedi.

?PROJEDEN SONRA NETLEŞECEK!?
Güzergâhın ?Erzincan- Kelkit- Gümüşhane- Maçka- Trabzon? şeklinde beklendiğini ifade eden Köseoğlu, ?Projenin kesin güzergâhı 14 Mayıs´ta yapılacak olan ihale sonrasında belirlenecek olmakla birlikte, TCDD´den aldığım son bilgilere göre yapılacak olan hattın Erzincan´dan başlayıp Kelkit ardından Gümüşhane´den geçip Trabzon´da biteceğini biliyoruz. Trabzon- Gümüşhane ve bu illerimize bağlı ilçelerimizin de mevcut demiryolu şebekesine entegrasyonu sağlanacak. Yayınlanan haritada Gümüşhane´nin Kelkit ve Torul ilçelerinde Trabzon´umuzda Maçka´da istasyonların olacağı görülüyor.? şeklinde konuştu.