SOKAK KEDİLERİ GÜVENLİ ELLERDE!

SOKAK KEDİLERİ GÜVENLİ ELLERDE!

Ortahisar Belediyesi ‘Küçük Dostlar Kliniği’ açıldığı günden beri sokak hayvanlarıyla ilgili önemli bir işlevi yerine getiriyor.

SOKAK KEDİLERİ GÜVENLİ ELLERDE! 

Ortahisar Belediyesi ‘Küçük Dostlar Kliniği’ açıldığı günden beri sokak hayvanlarıyla ilgili önemli bir işlevi yerine getiriyor.

Sokak kedileri,açıldığı günden beri sokak hayvanlarıyla ilgili önemli bir işlevi yerine getiren ‘Küçük Dostlar Kliniği’nde güvenli ellerde tedavi ediliyor. 
Ortahisar Belediyesi ‘Küçük Dostlar Kliniği’ açıldığı günden beri sokak hayvanlarıyla ilgili önemli bir işlevi yerine getiriyor. Kısırlaştırılması için sitelerinin bahçesinde baktıkları kediyi kliniğe getiren bir vatandaş, kliniğin kedi popülasyonunu kontrol altına alınması ve kedilerin tedavileri için çok önemli hizmetler yaptığını belirtti.

“HER TÜRLÜ TEŞHİS VE TEDAVİ YAPILIYOR”
Klinikte görevli veteriner hekim Ahmet Köz, amaçlarının kedi popülasyonunu bitirmek değil, daha sağlıklı bir ırk ortaya çıkarmak olduğunu belirterek şöyle konuştu; “Kliniğimizde rutin veteriner hizmetleri faaliyetlerini yürütmekteyiz. Arkadaşlarımızla birlikte sokak kedilerinin teşhis, tedavi ve kısırlaştırma işlemlerini yapmaktayız. Şu andaki operasyonumuz kısırlaştırma. Bizim burada en önemli faaliyetlerimizden biri kısırlaştırma. Kısırlaştırmayı ne kadar çok yaparsak popülasyonu da o kadar kontrol altına alarak, dışardaki hayvan ölümlerini o kadar azaltabiliyoruz. Amacımız burada hayvan ırkını bitirmek değil, aksine daha sağlıklı bir ırk ortaya çıkarmak ve sadece popülasyonu kontrol altına almak. Burada her türlü teşhis ve tedavi yapılıyor. Tamamen ücretsiz bir şekilde sadece sahipsiz sokak hayvanlarına, sokakta yaşayan hayvanlara hizmet vermekteyiz. Bütün bu işlemler bittikten sonra, kısırlaştırma ya da tedavisi bittikten sonra kediler tekrar ekiplerimiz tarafından alındıkları sokağa bırakılıyor.”

“SOKAK KEDİLERİYLE İLGİLİ ÇAĞRILARA CEVAP VERİLİYOR”
Klinikte vatandaşların sokak kedileriyle ilgili her türlü çağrısına cevap verildiğini ifade eden Ortahisar Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Lütfi Aydın ise; “Kliniğimiz 2020 yılının ikinci yarısında açıldı. Kliniğimizde iki veteriner hekim, üç tane tekniker, üç tane güvenlik görevlisi bir de banko görevlisi bulunmakta. Kliniğimiz sokak kedilerine yönelik özellikle kısırlaştırma, rehabilitasyon ve tedavi yapmakta. Kazalarda yaralanan ya da herhangi bir şekilde yaralanan sokak kedileri kliniğimize bildirilmekte. Bundan sonra ekiplerimiz hemen olay yerine ulaşarak hayvanları alıp kliniğimize getiriyor. Ve kliniğimizde de hayvanlara gerekli müdahaleleri yapıyor.” şeklinde konuştu.

ORTAHİSAR HER İHTİYAÇLARINI KARŞILIYOR 
Lütfi Aydın, Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından 2014 yılından itibaren bugüne kadar 14692 köpeğe ve 3874 kediye müdahale edildiğini aktararak, 6469 kedi ile 85 köpeğin kısırlaştırıldığını ve toplamda 6192 kedinin de tedavi edildiğini açıkladı.
Aydın, mahallelere 156 adet kedi evi, 189 adet köpek kulübesi, 111 adet yemlik, 45 adet suluk koyulduğunu dile getirdi. Köpeklerle ilgili 8730 adet, kedilerle ilgili 4994 şikâyet ve talebin çözüme kavuşturulduğunu ifade eden Müdür Aydın, bunun yanı sıra 6219 adet kedi ile 641 köpeğe kuduz aşısı ve parazit tedavisi yapıldığını söyledi. Ayrıca Müdür Aydın, köpek ve kediler için uygun alanlara toplamda 4340 kg yem bırakıldığını belirtti.