SİZİN SEVİNCİNİZ, BAŞKALARININ KÂBUSU OLMASIN!

SİZİN SEVİNCİNİZ, BAŞKALARININ KÂBUSU OLMASIN!

Yorgun merminin başına isabet etmesi sonucu yaşam mücadelesi veren minik Kerem’in ailesini ziyaret eden Başkan Genç; “Sevinciniz, başkalarının kâbusu olmasın!”

SİZİN SEVİNCİNİZ, BAŞKALARININ KÂBUSU OLMASIN! 

Yorgun merminin başına isabet etmesi sonucu yaşam mücadelesi veren minik Kerem’in ailesini ziyaret eden Başkan Genç; “Sevinciniz, başkalarının kâbusu olmasın!”

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, yorgun merminin başına isabet etmesi sonucu yaşam mücadelesi veren Kerem Can Özdemir’in (9) ailesini hastanede ziyaret etti.

“SİZİN SEVİNCİNİZ, BAŞKALARININ KÂBUSU OLMASIN”
Başkan Genç, gelişi güzel bir şekilde ateşli silahlarla kutlama yapan magandalara seslendi.
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, yorgun merminin başına isabet etmesi sonucu yaşam mücadelesi veren Kerem Can Özdemir’in (9) ailesini hastanede ziyaret etti. Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi'nde yoğun bakım ünitesinde tedavi gören Kerem Can’ın babası İsa Özdemir’e ‘geçmiş olsun’ dileklerini ileten Başkan Genç, vatandaşlara da uyarılarda bulundu.
Her yıl çok sayıda insanın maganda kurşunu nedeniyle yaşamını yitirdiğini ya da sakat kaldığına dikkati çeken Başkan Genç; “Bizim sevincimiz ve mutluluğumuz başkalarının kâbusu ya da yası olmasın’ diyerek silahlarla gelişi güzel şekilde havaya ateş açanlara tepki gösterdi.

“KELİMELER KİFAYETSİZ KALIYOR”
Her ne vesileyle olursa olsun silahlarla ateş ederek kutlama yapmanın ve sevinç gösterisinde bulunmanın çok ilkel ve can güvenliğini tehdit eden bir davranış olduğunu ifade eden Başkan Genç; “Maalesef, 9 yaşındaki yavrumuz Kerem Can Özdemir hâlâ yoğun bakımda tedavi görüyor. Yorgun merminin başına isabet etmesi sonucu ağır şekilde yaralandı. Umudumuz inşallah en erken zamanda sağlığına kavuşmasıdır. Babası İsa Özdemir’e geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Tabi ne dersek kelimeler kifayetsiz kalıyor, ateş düştüğü yeri yakıyor. Burada hiç yoktan bir aileye ateş düştü. Bu tür acı hadiseleri sık sık yaşamamıza rağmen maalesef hiç ders almıyoruz. Yine ateşli silahlarla kutlama yapıyoruz, sevinç gösterisinde bulunuyoruz. Yazık günah değil mi bu canlara…” dedi.

“İNSAN GİBİ SEVİNELİM”
Yaşanan acı tecrübelerden hiç ders alınmadığını ifade eden Genç, sevinmenin ve kutlama yapmanın da bir adabı olduğunu belirterek; “Maalesef bu yavrumuz oturdukları sitenin bahçesinde arkadaşlarıyla oyun oynarken artık adına ne diyebiliriz sorumsuz bir mahlûkatın sıktığı kurşunla bu duruma düştü. Her yıl hem şehrimizde hem de ülkemizde çok sayıda insan ya kaza kurşununa ya da böyle gelişi güzel şekilde havaya ateş edenler nedeniyle yorgun mermilerin kurbanı oluyor. Yaşadığımız acı olaylardan hiç dert almıyoruz. Sevinmenin, kutlama yapmanın da bir adabı vardır. Havaya kurşun sıkarak ne şehir merkezinde ne de kırsalda kutlama yapılmaz. Kendi çocuğumuz ya da bir yakınımız yorgun merminin kurbanı olsa neler hissederdik? Biraz empati yapalım. Eğer sevineceksek, kutlama yapacaksak adam gibi, insan gibi sevinelim. Magandalığa ne gerek var? Kurşun sıkmak suçtur. Havaya ateş ederek hem vatandaşlarımızı rahatsız ediyoruz, hem de insanların can güvenliğini tehlikeye atıyoruz. Bizim mutluluğumuz ve sevincimiz başkalarının kâbusu olmasın, sevincimiz başkalarının yasına dönüşmesin. Bu şekilde mutluluğumuza, sevincimize gölge düşürmeyelim. Giden bir canın yerini hiçbir şey tutmaz, bu acının telafisi mümkün değildir. Bir kez daha vatandaşlarımızdan önemle rica ediyoruz. Hiçbir surette silahlarla kutlama yapmayalım.” ifadelerine yer verdi.