SİYASETTEN FUTBOLA YÖNELDİ

SİYASETTEN FUTBOLA YÖNELDİ

İDMANOCAĞI´NIN EMİNE ABLASI

SİYASETTEN FUTBOLA YÖNELDİ
İDMANOCAĞI´NIN EMİNE ABLASI
TFF Kadınlar Futbol Birinci Lig´inde mücadele veren Maçka Belediyesi İdmanocağı´nın sportif direktörü ve aynı zamanda Belediye Meclis üyesi Emine Osmanoğlu, içerde ve dışarda sarı-kırmızılı oyuncuları yalnız bırakmıyor.

Emine Osmanoğlu 53 yaşında. Trabzon Kaşüstü´nden Maçka´ya gelin gelmiş. Eşi emekli öğretmen, kendi ev hanımı. Ancak hem futbolun hem de siyasetin içinde. Maçka Belediyesi İdmanocağı Kadın Futbol Takımı Sportif Direktörlüğü yapan Osmanoğlu aynı zamanda Maçka Belediyesi Meclisi üyesi. AK Partili Belediye Başkanı Koray Koçhan, şehir dışı görevinde vekil olarak koltuğunu Emine Osmanoğlu´na bırakıyor.
Trabzon´un turistik beldelerinden biri olan Maçka´da Emine Osmanoğlu´nu tanımayan yok. Başarılı kadın yönetici, sarı-kırmızılı oyuncularının yalnız bırakmıyor. İdmanocağı´nın içerde ve deplasmandaki maçlarında kulübeye çıkan Osmanoğlu, oyuncuların bir dediğini iki etmiyor. Onlara adeta bir anne şevkatıyla yaklaşıyor. Oyuncular da onu bağırlarına basıyor.
Sporu ve özellikle futbolu çok sevdiğini yakından takip ettiğini belirten Emine Osmanoğlu,´´ Maçka Belediyesi Başkanımız Koray Koçhan, İdmanocağı Kadın Futbol Takımı´na sponsor olunca bana bu görevi verdi. Ben de başkanımın görevini kabul ederek işe sarıldık. Saha kenarında çok heyecanlanıyorum. Takımımız gol kaçırınca çok üzülüyorum´´dedi.
Ligde çok genç bir kadroyla mücadele verdiklerini ancak ara transfer döneminde kadrolarını en az 3-4 yeni oyuncuyla takviye edeceklerini sözlerine ekleyen Osmanoğlu, ?´ Kendi sahamızda Kireçburnu ve Samsun YAPA spor maçları 1-1 berabere bitince çok üzüldüm. Çünkü 90 dakikanın içinde değil uzatmalarda gol yiyip puanlar kaybettik. Bu maçları takımımızın hakkıydı´´ şeklinde konuştu.
Osmanoğlu, geçtiğimiz cumartesi kendi sahalarında Amedspor ile yaptıkları zorlu lig maçını 1-0 kazandıklarını hatırlatarak, ?´ Bu karşılaşma 6 puanlık bir 90 dakikaydı. Rakibimiz penaltıdan attığımız golle 1-0 mağlup ederek ligin alt sırasından yukarıya çıkma başarısını gösterdik. Oyuncularımız çok iyi mücadele verdiler, çok koştular. Haklı bir galibiyet aldılar. Kadromuza yapacağımız takviyelerle ligin iyi ekiplerinden biri olacağımıza inanıyorum. Ligi en iyi sırada tamamlamayı hedefliyoruz´´ dedi.