SİNEMASEVERLER SALONLARI DOLDURDU

SİNEMASEVERLER SALONLARI DOLDURDU

Avrupa Film Haftasında Trabzon’daki sinemaseverler salonları tıka basa doldurdu. Vatandaşlar bu etkinlikte adeta sinemaya doydu.

SİNEMASEVERLER SALONLARI DOLDURDU 

Avrupa Film Haftasında Trabzon’daki sinemaseverler salonları tıka basa doldurdu. Vatandaşlar bu etkinlikte adeta sinemaya doydu. 

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, TTSO Trabzon AB Bilgi Merkezi, Avrupa Birliği’ne üye ülkelerin büyükelçilikleri ve Trabzon Sinema Derneği’nin desteği ile 16-22 Haziran 2023 tarihleri arasında Trabzon Lara Sineması’nda gerçekleştirilen Avrupa Film Haftası etkinliğine binden fazla izleyici katıldı.

FİLMLERE BÜYÜK İLGİ GÖSTERİLDİ
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Trabzon AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Yakup Karbuz, Avrupa Film Haftası etkinliği kapsamında 16 Avrupa yapımı filmin seyirci ile buluştuğunu kaydederek, “Etkinliğin açılışına 200’e yakın sanatsever katılırken toplamda da binden fazla izleyici salonları doldurdu” dedi. Karbuz, etkinliğin açılışına Litvanya’nın Ankara Büyükelçisi Ricordas Degutis ve Litvanya Yapımı Runner (Koşucu) isimli filmin yönetmeni Andrius Blazevicius’un da katıldığını vurguladı. 

KÜLTÜREL ETKİNLİKLER DEVAM EDECEK 
Karbuz şunları söyledi; 
“Film günleri kapsamında Avusturya’dan Oskar ve Lilli, Belçika’dan Molenbeek’in Tanrıları, Bulgaristan’dan Sonsuz Bahçe, Estonya’dan Eczacı Melchior, Finlandiya’dan Aurora. Fransa’dan En Başarılı Prodüksiyon, Almanya’dan Rabiye Kurnaz George W. Bush’a Karşı, İrlanda’dan Amber’le Çıkmak, İtalya’dan İyiyim, Letonya’dan Evlilik Hayatım, Litvanya’dan Koşucu. Malta’dan Luzzu, Hollanda’dan Vahşi Amsterdam, Polonya’dan Bir Daha Asla Kar Yağmayacak, İspanya’dan Kız Öğrenciler ve İsveç’ten Faili Meçhul isimli filmleri seyircimizle buluşturduk. Etkinlik sayesinde Trabzon’un bir kez daha kültür sanat şehri olduğu ortaya çıktı.” dedi. Karbuz, Trabzon AB Bilgi Merkezi’nin kültürel etkinlikler düzenlemeye devam edeceğini de belirtti.