ŞİMDİ TÜNELE BENZEDİ!

ŞİMDİ TÜNELE BENZEDİ!

Hizmete açıldığı günden beri geçen 16 yılda ışıklandırılması noktasında sürekli şikâyet ve sorularla gündeme gelen Atasu (Galyan) Tüneli nihayet ışığa kavuştu.

ŞİMDİ TÜNELE BENZEDİ!

Hizmete açıldığı günden beri geçen 16 yılda ışıklandırılması noktasında sürekli şikâyet ve sorularla gündeme gelen Atasu (Galyan) Tüneli nihayet ışığa kavuştu.

Maçka’nın büyük baş ağrısı olan Atasu (Galyan) Tüneli’nin aydınlatma sistemi çalışması tamamlanırken, önceden bir korku tünelinden farksız olan yer asıl şimdi tünele benzedi. Maçka Belediye Başkanı Dr. Koray Koçhan sevincini; “Çalışmalarda bizlere büyük destek veren Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Murat Zorluoğlu’na teşekkür ederim. Mahallemize hayırlı olsun...” sözleriyle dile getirdi.

BİTMEYEN ŞARKI’YDI, ŞİMDİ TAM TÜNEL OLDU!
Hizmete açıldığı günden bu yana geçen 16 yılda, tüm talep ve tavsiyelere ve ışıklandırılması noktasındaki ısrarlı girişimlere rağmen aydınlatılamayan Atasu (Galyan) tüneli, bugün Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun büyük destekleri sonucu nihayet ışığa kavuştu. ‘Bitmeyen Şarkı, Galyan Tüneli!’ adıyla yaptığımız benzeri gibi birçok haberin ardından söz konusu tünelin ışığa kavuşturulmasıyla bölge halkının talep ve önerileri de yerine getirilmiş oldu.

KOÇHAN VE AYDIN’IN GAYRETLERİ SONUÇ VERDİ  
1999 yılında başlanıp 2005 yılında yapımı tamamlanan 270 metre uzunluğundaki Galyan Tüneli, 2019 yılı sonu 2020 yılı başına kadar geçen sürede tünelden çok her şeye benzer haldeydi. Öyle ki kışın yabani hayvanlarca sığınak olarak da kullanılan ve bu sebeple araç sürücülerine ve bölge sakinlerine zor anlar yaşatan tünel, Trabzon Büyükşehir ve Maçka Belediyesi Bağımsız Meclis Üyesi Ali Osman Aydın’ın konuyu sürekli diri tutması. Gerek bölge sakinlerinin şikâyetlerini Meclise taşıyarak gündeme getirmesi gerekse basın açıklamalarıyla konunun çözümü noktasında gösterdiği gayretle Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun da desteğini alarak çözüme yeşil ışık yakmasıyla nihayet ışığa kavuştu.


GALYAN BÖLGESİ SAKİNLERİ TÜNELLERİNE KAVUŞTU
Bu süreçte Maçka Belediye Başkanı Dr. Koray Koçhan’ın da gerek ilçe halkının kendisine yönelik talep ve önerilerini Büyükşehir Belediye Başkanlarıyla görüşmesi ve işin yapımı noktasında Maçka Belediyesi olarak tüm imkânlarını seferber etmesi de bu gelişmede büyük pay sahibiydi.
Bir dönem ‘korku tüneli’ olarak anılan ‘Galyan Tüneli’nin kötü şöhreti, eksikliklerin giderilmesi ve yapılması gerekenlerin hayata geçirilmesiyle halkın tabiriyle ‘Tünel, asıl şimdi tünele benzedi!’

Ali TİRİTOĞLU