ŞİMDİ REHAVET ZAMANI DEĞİL

ŞİMDİ REHAVET ZAMANI DEĞİL

ŞİMDİ REHAVET ZAMANI DEĞİL

ŞİMDİ REHAVET ZAMANI DEĞİL

Covit-19 salgınıyla ilgili kontrollü sosyal yaşam uygulamasına geçilmesiyle birlikte virüs vakalarında yaşanan artışa dikkat çeken Başkan Genç; “Şimdi rehavetin zamanı değil.”

Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, koronavirüs konusunda uyardı; Şimdi rehavete kapılma zamanı değil!”

GENÇ'TEN KORONAVİRÜS UYARISI
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Covid-19 (yeni korona virüs) salgınıyla ilgili kontrollü sosyal yaşam uygulamasına geçilmesiyle birlikte virüs vakalarında yaşanan artışlara dikkat çekti. Salgın tehlikesinin henüz geçmediğini belirten Başkan Genç, bütün vatandaşları korona virüsten korunma tedbirlerine dikkatli bir şekilde uymaları konusunda uyardı.

“BU BAŞARIYA GÖLGE DÜŞÜRMEYELİM”
Türkiye’nin yeni korona virüs salgınıyla mücadelede dünyanın en başarılı ülkeleri arasında gösterildiğini belirten Başkan Genç, bu başarıya gölge düşürülmemesi için bütün vatandaşlara görev düştüğünü söyledi.
Başkan Genç, şöyle konuştu; “Ülkemiz gerçekten de salgınla mücadelede sağlık altyapısıyla, hastaneleriyle, sağlık görevlileriyle takdire şayan başarılara imza attı. Bunda hiç şüphesiz ki, devletimizin aldığı tedbirlerin yanında milletimizin süreç boyunca gösterdiği sağduyulu davranışlar da büyük etkiye sahip. En kritik dönemlerde virüsten korunma tedbirlerine harfiyen riayet eden halkımız vaka ve ölüm sayılarının son derece azaldığı bugünlerde korunma tedbirlerine riayet etmesi gerçekten de büyük önem arz ediyor. Son günlerde vaka sayılarında yaşanan artışlar korunma tedbirlerine uymamanın kaçınılmaz sonucudur. Özellikle sıcakların bastırdığı, insanların yasaklardan bunaldığı bugünler, rehavete kapılma zamanı değil…”


“DEVLET VATANDAŞINA SAHİP ÇIKTI”
Devletin aldığı tedbirlerin vatandaşlar tarafından boşa çıkarılmaması gerektiğine dikkat çeken Başkan Genç; “Ülkemiz son dönemde hayata geçirdiği modern şehir hastaneleri, yoğun bakım yatak sayısı ve deneyimli sağlık çalışanlarıyla salgınla mücadelede gelişmiş birçok ülkeden daha fazla başarı göstermiştir. ABD ve Avrupa’nın birçok ülkesi yetersiz sağlık altyapısı nedeniyle yeni korona virüsle mücadelede başarısız olmuşlardır. Huzurevlerinde ölüme terk edilen yaşlılar ve sağlık sigortası olmayan birçok insan adeta kendi kaderiyle baş başa bırakılmıştır. Ülkemizde ise tam tersi bir durum yaşanmaktadır. Devletimiz; yaşlısından, gencine ayrıca da kronik sağlık sorunu olan bütün vatandaşlara sahip çıkarak, virüsten korumak için gerekli bütün tedbirleri almıştır. Biz de vatandaşlar olarak devletimizin aldığı bu tedbirleri boşa çıkarmayalım.” diye konuştu.

“BU İŞİN ŞAKASI YOK”
Herkesin en temel insan hakkı olan yaşam hakkına halel getirecek davranışlardan kaçınması gerektiğine vurgu yapan Başkan Genç; “Bütün dünyayı esareti altına alan virüs salgınını böylesine başarı bir şekilde yürütürken, kontrollü sosyal hayata geçtiğimiz bugünlerde tedbirlere uymamak bizi hiç istemediğimiz noktalara götürebilir. O nedenle bütün vatandaşlarımız korunma tedbirlerine uymalı, özellikle de maske kullanımı, el yıkama ve sosyal mesafe ilkesine büyük bir dikkatle riayet etmeli. Hiç kimsenin Türkiye’nin virüsle mücadele ortaya koyduğu bu başarıya gölge düşürmeye hakkı yoktur. Diğer yandan bütün insanlar için vazgeçilmez en temel insan hakkı olan yaşama hakkının korunması için herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeli. Bu işin şakası yok. Hiçbir vatandaşımızın diğer insanların yaşam ve sağlıklı kalma hakkına halel getirmeye hakkı yoktur. Lütfen Sağlık Bakanlığımız tarafından defaatle tekrarlanan virüsten korunma tedbirlerine harfiyen uyalım. Her şey kontrol altına alınmış değil, salgın tehlikesi hâlâ devam ediyor. Tehlike geçmiş değil. Lütfen dikkatli olalım. Kendimiz kurallara uyalım, uymayan vatandaşlarımızı da güzel bir üslupla uyaralım.” ifadelerine yer verdi.