SGK HEYETİ YAPILANDIRMA KANUNU’NU ANLATTI

SGK HEYETİ YAPILANDIRMA KANUNU’NU ANLATTI

SGK HEYETİ YAPILANDIRMA KANUNU’NU ANLATTI

SGK HEYETİ YAPILANDIRMA KANUNU’NU ANLATTI

Geçtiğimiz haftalarda TTSO’da düzenlenen toplantıda SGK heyeti Trabzon iş dünyası temsilcilerine ‘Yapılandırma Kanunu’nu anlattı.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı İsmail Yılmaz ve beraberindeki heyet, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda (TTSO) geçtiğimiz haftalarda düzenlenen toplantıda, 31 Ağustos 2021’de başvurusu sona erecek olan 7326 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması kanunuyla ilgili bilgi verdi.

BU KANUNDAN HERKES YARARLANMALI
Toplantının açılışında konuşan TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, pandemi döneminde sıkışan ekonomiyi ve iş dünyasını rahatlatmak adına sektörlerden gelen talepleri ve çözüm önerilerini hızla ilgili yerlere ilettiklerini belirterek; “Taleplerimizi karşılayan ve yapılandırma kanununu çıkaran başta Cumhurbaşkanımız, bakanlarımız ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Önemli fırsatlar sunan bu kanundan vergi ve SGK borcu olan herkes mutlaka yararlanmalı.” dedi.

PANDEMİDE DE 4 AYRI TEŞVİK DÜZENLEMESİ YAPILDI
SGK Başkanı İsmail Yılmaz ise, bir önceki yapılandırmadan ciddi anlamda herkesin yararlandığını belirterek; “Umarız bu yapılandırma kanunundan da ihtiyacı olan herkes faydalanabilir. Sahada arkadaşlarımız bilgilendirmelerini sürdürüyor. Yapılandırmanın faydaları gerçekten çok fazla.” dedi.
Pandemi döneminde de desteklerin sürdüğünü anlatan Yılmaz; “2008 yılından bu yana 26 teşvik uygulaması karşılığında 322 milyar liralık aktarım yaptık. Pandemide de 4 ayrı teşvik düzenlemesi yapıldı.” ifadesini kullandı.


GENEL MÜDÜR ALIÇ SUNUM YAPTI
Toplantıda daha sonra SGK Sigorta Primleri Genel Müdürü Savaş Alıç, yapılandırma kanununun SGK bölümüyle ilgili bir surum yaptı ve soruları yanıtladı.
Ziyaretin anısına TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, SGK Başkanı İsmail Yılmaz’a plaket takdim etti. Yılmaz da, TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Trabzon Ticaret Borsası Başkanı Eyyüp Ergan, Trabzon Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Mehmet Pehlivan ve TESOB Başkanvekili Mustafa Özcelep’e plaket takdimi gerçekleştirdi. Toplantıya SGK Trabzon İl Müdürü Erdem Akbay ve bölgedeki SGK İl Müdürleri de katıldı.