SEZON ERKEN BİTTİ!

SEZON ERKEN BİTTİ!

Trabzon’da sezon sonuna gelinirken, hava muhalefetinin de etkisiyle balık tezgâhları boş kaldı, Maçka’daki çoğu balıkçı da balık olmadığı için iş yerini açmadı.

SEZON ERKEN BİTTİ!

Trabzon’da sezon sonuna gelinirken, hava muhalefetinin de etkisiyle balık tezgâhları boş kaldı, Maçka’daki çoğu balıkçı da balık olmadığı için iş yerini açmadı.

Hamsiden sonra istavrit de tezgâhlardan çekilirken, olumsuz hava koşullarının da zorlaştırdığı balık avı dolayısıyla ilçemiz Maçka’da geçtiğimiz hafta başında yaşanan görüntü; “Sezon Erken Bitti!” dedirtti.

MAÇKALI BALIKÇILAR KAPALI
Denizlerde balık avı sezonunun sona ermesine bir aydan kısa bir zaman kala Karadeniz’de avlanan balık çeşitlerinde önemli ölçüde azalma yaşanıyor. Bu durum Trabzon’daki balık halinde zaman zaman tezgâhlara da yansırken, ilçemiz Maçka’daki balıkçılarda ise daha beter bir görüntü ortaya çıkıyor. İlçemizde faaliyet gösteren 4 balıkçı dükkânı da geçtiğimiz hafta başında sanki sözleşmişler gibi ya dükkânı hiç açmadılar ya da geç saatlerde açarak ellerindeki az sayıda balığı satmaya çalıştılar.

4 BALIKÇI DA KEPENK İNDİRDİ
Maçka’da faaliyet gösteren, Balıkçı Ertuğrul (Ertuğrul Tüfekçi), Maçka Balıkçılık (Osman Çoban), Ersan Balıkçılık (Ersan Hacısalihoğlu) ve Reisoğlu Balıkçılıkta geçtiğimiz hafta başında yaşanan görüntü balık avında sezonun erken kapandığı şeklinde algılandı.
Bazı balıkçı dükkânları geç saatlerde de olsa işbaşı yaparken diğerlerinin hiç kepenkleri açmaması balığın bittiğinin bir işareti gibiydi!


BALIKÇININ UMUDU YOK
Karadeniz’de avlanan balık çeşitlerinde son zamanlarda yaşanan azalma balıkçı tezgâhlarına da yansıyor. Yaklaşık bir ay önce kilosu 25-30 TL’den satılan istavritteki azalma kilo fiyatının da ciddi oranda artmasına neden olurken, bu durum balık severlerin de ilgisini başka alanlara yöneltiyor.
Sezon başında destan yazan hamsi ise sadece balıkçı tezgâhlarında değil Karadeniz’de de görünmezken, ilçe halkının balığa olan ilgisi de azalmış durumda. Maçkalı balıkçılar bu durumun artık sezon sonunun yaklaştığına işaret ettiğini belirterek bundan sonra deniz balığı için fazla umutlarının olmadığını ifade ettiler.

Ali TİRİTOĞLU