SEL VE HEYELANLARIN ÖNÜNE GEÇİLECEK

SEL VE HEYELANLARIN ÖNÜNE GEÇİLECEK

SEL VE HEYELANLARIN ÖNÜNE GEÇİLECEK

SEL VE HEYELANLARIN ÖNÜNE GEÇİLECEK

Orman Bölge Müdürlüğü, sorumluluk sahasında yürüttüğü yoğun çalışmalarla Doğu Karadeniz’de sel ve heyelanların önüne geçilecek.

​Trabzon Orman Bölge Müdürlüğü sorumluluk sahasındaki yukarı havzalarda, Bölgemizde sık meydana gelen sel ve heyelanları önleyebilmek adına yoğun çalışmalar yapılıyor.

SEL VE HEYELAN KONTROL ÇALIŞMALARI PROJELENDİRİLDİ
Doğu Karadeniz’de yaşanan sel ve heyelanların meydana getirdiği sosyal ve ekonomik kayıpların en aza indirilebilmesi adına Tarım ve Orman Bakanlığı Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü tarafından kimi havzalarda sel ve heyelan kontrol çalışmaları projelendirildi. Rize Merkez Yandereler Havzası, Rize Merkez Andon-Çağırankaya Havzası, Rize Ardeşen Yukarı Havzası, Rize Hemşin Deresi Yukarı Havzası, Rize Güneysu Yukarı Havzası, Trabzon Merkez Yukarı Havzası, Trabzon Akçaabat Yukarı Havzası ve Trabzon Beşikdüzü-Vakfıkebir Yukarı Havzaları bu projeler arasında bulunuyor.

BİRÇOK KURUM SEL VE HEYELANA KARŞI BİRLEŞTİ
Sel ve Heyelan Kontrol projelerinde Orman Genel Müdürlüğü, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Belediyeler ve Özel İdareler gibi birçok kurum uygulayıcı olarak yer alıyor. Bu kapsamda Islah Sekileri, Kafes Tel Çit, Kafes Tel Eşik, Miks Eşik, Saptırma Kanalı, İstinat Duvarı gibi arazide inşa edilecek bir takım tesislere ilaveten fidan dikimi gibi bazı uygulamaların uygulanması çalışmaları kurumlara dağıtılmış bulunuyor.
Kurumlara verilmiş olan görevler çerçevesinde Orman Genel Müdürlüğünün uhdesinde kalan işlerin yürütücülüğünü Trabzon Orman Bölge Müdürlüğü gerçekleştiriliyor. Bölge Müdürlüğüne bağlı Etüt Proje Başmühendisliği, yan dereler ve ormanlık arazilerde inşa edilecek tesislerin keşfi ve teknik yönden incelenmesi çalışmalarına hız verdi. Teknik incelemelerin ardından ihaleye çıkılacak tesislerin teknik şartnamelere uygun olarak bir an önce inşa edilmesi için azami gayret sarf ediliyor.


KURUMLAR EŞ GÜDÜM HALİNDE ÇALIŞIYOR
Konuyla ilgili açıklama yapan Trabzon Orman Bölge Müdürü Emin Yılmaz; “Bölgemizde sık yaşanan sel ve heyelan olayları büyük sosyal ve ekonomik hasarlara yol açmaktadır. Tarım ve Orman Bakanlığımız söz konusu hasarların önüne geçmek ve zararları an aza indirmek için büyük gayret ortaya koymaktadır. Bizler de hazırlattırılan projeler kapsamında üzerimize düşen görevleri bir an önce gerçekleştirmek için üstün çaba gösteriyoruz. Diğer kurumlarla eş güdüm halinde yürütülecek çalışmalar sonucunda bölgemizde yaşanan sel ve heyelan olaylarının daha az yaşanacağına ve zararların en aza ineceğine inanıyorum.” şeklinde konuştu.​