ŞEKERBANK’TAN İHRACATÇIYA DESTEK

ŞEKERBANK’TAN İHRACATÇIYA DESTEK

DKİB ile Şekerbank arasında imzalanan protokolle, ihracatçılara 36 ay vadeli kredi imkânı sağlandı.

ŞEKERBANK’TAN İHRACATÇIYA DESTEK 

DKİB ile Şekerbank arasında imzalanan protokolle, ihracatçılara 36 ay vadeli kredi imkânı sağlandı. 

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) ile Şekerbank arasında imzalanan protokolle DKİB üyesi ihracatçı firmalara 36 ay vadeli özel kredi imkânı sunuldu. Aylık eşit taksit ödemeli, 3 ay anapara ödemesiz veya 3 ayda bir taksit ödemeli esnek ödeme imkânı olan kredi TL veya Döviz cinsinden kullanılabilecek. 

ŞEKERBANK İLE DKİB’DEN GÜÇ BİRLİĞİ 
Kredi protokolü DKİB Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Kalyoncu ile Şekerbank Karadeniz Bölge Müdürü Aykut Taşlık ve Şekerbank Trabzon Şubesi Müdürü Kürşat Zorlukuş arasında imzalandı. 
Konu hakkında değerlendirmelerde bulunan DKİB Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Kalyoncu, ihracatçıların finansman imkânlarına erişimde sorun yaşadığı bir dönemde, Şekerbank tarafından uzun vade ve uygun faiz oranlarından ihracatçılara bu imkânın sağlanmasından dolayı, Şekerbank’a müteşekkir olduklarını ifade etti. Kalyoncu, kredi kullanmak veya teminat mektubu tesis etmek için ihracatçıların Şekerbank Trabzon Şubesine başvurmalarının yeterli olacağını bildirdi. 

İHRACATÇIYA DESTEK ÜLKEYE DESTEKTİR 
Şekerbank ile DKİB arasında yapılan protokolle ihracatçılara orta vade ve uygun faiz oranlarından sağlanacak kredi imkânının ihracatçıların içinde bulundukları zor dönemde can simidi olduğunu belirten Kalyoncu, sağlanacak finansman imkânının Trabzon ve Bölge ihracatına olumlu katkı sağlayacağını dile getirdi. DKİB Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Kalyoncu, şu anda ülkemize en büyük ekonomik girdiği sağlayan ve döviz ihtiyacını karşılayan ihracatçıya pozitif ayrımcılık yapılmasının faydalarına değinerek, tüm Bankalar tarafından daha uygun fiyat düzeylerinden ihracatçının finanse edilmesi gerektiği belirtti. Kalyoncu; İçinde bulunduğumuz dönemde dünyanın en yüksek faiz oranlarında kredi kullanan ihracatçıya rekabet imkânı kazandırılması amacıyla kredi faiz oranlarında ihracatçıya özel düşük faiz oranı ile kredi imkânı sağlanmasını talep etti.