ŞEHRİN ORTASINDA BİLİNMEYEN TARİH!

ŞEHRİN ORTASINDA BİLİNMEYEN TARİH!

Ortahisar Kent Konseyi ekibi incelemelerde bulundu

Trabzon tarihini koruyamadık

 

ŞEHRİN ORTASINDA BİLİNMEYEN TARİH!

 

Ortahisar Kent Konseyi ekibi incelemelerde bulundu  

 

          Trabzon´un tarihi surlarını heyetle gezen Ortahisar Kent Konseyi, gördüğü manzaralar karşısında şaşkınlığını gizleyemedi.

         Ortahisar Kent Konseyi, geçmişi M.Ö. 4. yüzyıla dayanan Trabzon´un tarihi surlarını bir heyetle gezerek, incelemelerde bulundu. Tarihi gezintide karşılaşılan manzaralar ise içler acısı. Turizm aksı olması gereken surlar, tavuk kümesi ve harabe yapılara ev sahipliği yapıyor.

YIKMAK GEREKİYOR

Ortahisar Kent konseyi olarak tarihi surlarda incelemelerde bulunduklarını ifade eden Ortahisar Kent Konseyi Başkanı Dündar Ayyıldız, ?Hep söylüyoruz 4 bin yıllık kültür şehri Trabzon diye. Bugün burada gördüğümüz manzara hiçte iç açıcı tablolar değil. Biz Ortahisar Kent Konseyi olarak arkadaşlarımızla beraber bundan sonra bu bölge ile ilgili araştırma ve incelemelerimiz devam edecek. Bu bölgenin Trabzon turizmine kazandırılması için neler yapabiliriz diye tartışacağız. Trabzon´daki yerel yöneticiler, muhtarlar ve yöredeki insanlar birlikte hep birlikte bir araya gelerek tarihi surların mutlaka turizme kazandırılması gerekiyor. Baktığımızda maalesef Trabzon tarihini koruyamadığını görüyoruz. Trabzon´da bundan sonra tarihi dokumuzu ortaya çıkarmak için gelişi güzel yapılan konutları yapmak değil yıkmak gerekiyor. Turizm şehri olan Trabzon´da çalışmalar hızlandırılmalıdır? dedi.

TARİHİ KAPATIYORUZ

Heyette yer alan araştırmacı-yazar Mustafa Yazıcı, sur ve kaleyle ilgili Osmanlı´ya ait izleri ve Kanuni´ye ithafen yazılmış bir kitabeyi gösterdi. Trabzon Yazarlar Derneği Başkanı Mustafa Durmuş ise ?Bizler tarihi ortaya çıkarmıyoruz, kapatıyoruz? diye konuştu.