ŞEHİT CADDESİNDE ‘ŞEHİTLER VE BAYRAK’ ANITI

ŞEHİT CADDESİNDE ‘ŞEHİTLER VE BAYRAK’ ANITI

ŞEHİT CADDESİNDE ‘ŞEHİTLER VE BAYRAK’ ANITI

ŞEHİT CADDESİNDE ‘ŞEHİTLER VE BAYRAK’ ANITI

Maçka’da Şehit Astsubay Halit Avcı Caddesi’nde, Şehit Astsubay Başçavuş Halit Avcı için ‘Şehitler ve Bayrak’ temalı bir anıtın açılışı yapıldı.

Maçka Belediyesi daha önce Şehit Astsubay Başçavuş Halit Avcı’nın ismini verdiği caddede, şimdi de Şehidin adını taşıyan bir anıtın açılışını gerçekleştirdi.

ADINI TAŞIYAN CADDEYE ANITI DİKİLDİ
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde gerçekleşen açılışta, anıtın açılışını Şehidin Anne ve Babası yaptı.
Maçka Belediyesi geçtiğimiz hafta içinde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde çok anlamlı bir açılışa önayak oldu.

ADINI TAŞIYAN CADDEDE ANITI VAR!
Daha önce farklı bir isimle anılan caddeye 2015 yılında gerçekleştirilen Şah Fırat Operasyonu’nda Şehit düşen Maçkalı Astsubay Başçavuş Halit Avcı’nın adını vererek onurlandıran Maçka Belediyesi, geçtiğimiz hafta içerisinde de Şehidin adına bir anıtın açılışını yaptı.
Şehit Astsubay Başçavuş Halit Avcı’nın adını taşıyan Cadde’ye dikilen anıtın açılış kurdelesini ise, şehidin Annesi Fatma Avcı ile Babası Mustafa Avcı kesti.

ŞEHİT ASTSUBAY BAŞÇAVUŞ HALİT AVCI
Muhabere Başçavuş (2000-22)
Şehit Astsubay Başçavuş Halit Avcı, 1981 yılında Trabzon’un Maçka ilçesine bağlı Gürgenağaç Mahallesi’nde doğdu. Fatma ve Mustafa Avcı çiftinin tek erkek çocuğu olan Şehidimiz Türk Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Foto Film Merkezi’nde 17 yıl görev yaptı.
Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 22 Şubat 2015’te gerçekleştirilen, Süleyman Şah Türbesi’nde bulunan 38 personelin Türkiye’ye getirilmesi ve türbe içerisinde bulunan Süleyman Şah ve iki muhafızının naaşı ile diğer eşyaların Suriye’nin Eşme köyüne taşınmasıyla sonuçlanan operasyonda şehit oldu.
Ali TİRİTOĞLU