Şehit Kaymakam Safitürk mezarı başında anıldı

Şehit Kaymakam Safitürk mezarı başında anıldı

Şehit Kaymakam Safitürk mezarı başında anıldı

Şehit Kaymakam Safitürk mezarı başında anıldı

 

3 yıl önce Mardin´in Derik  ilçesindeki terör saldırısında görevi başındayken şehit edilen Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk, vefatının sene-i devriyesinde memleketi Sakarya´da kabri başında anıldı.

 

            Arifiye Kaymakamlığı ile Arifiye Belediyesi tarafından Neviye Mahallesi´ndeki kabristanlıkta düzenlenen anma törenine, Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, şehit Kaymakam Safitürk´ün babası Asım Safitürk, annesi Fatma Safitürkile eşi Ayşegül Safitürk´ün yanı sıra kaymakamlar, belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur´an-ı Kerim tilavetiyle başlayan törende tüm şehitlerin yanı sıra şehit kaymakam Safitürkiçin dua edildi.

 

Vali Nayir, törende yaptığı konuşmada, şehitliğin bir insana nasip olabilecek en önemli makamlardan biri olduğunu ifade ederek, "Ne güzel ki böyle bir iman duygusuna sahibiz. Kendimizi bununla mutlu hissediyoruz. Peygamberlerle birlikte haşrolunacak şehitler, önemli bir fedakarlık sonucu bu makamı elde ettiler. Canlarını feda ederek bu ülkeyi bize bıraktılar" dedi.

 

Vali Nayir şöyle devam etti:

"Yapılan iyiliği, fedakarlığı unutmuyor. Şehitler, her bir ailenin ferdi oldu. O acı bütün ailelerimiz tarafından hissedildi, bölüşülüp azaltılmaya çalışıldı. Bugün minarelerimizde ezanlar okunuyorsa, bayrağımız gönderimizde nazlı nazlı dalgalanabiliyorsa, mukaddesatımız, namusumuz güvence altındaysa, inanıyoruz ve biliyoruz ki yapılan bu fedakarlıklar sayesinde bunlar oldu. Allah bu duygudan bizi mahrum etmesin, şehitlerimizin ailelerine sabrın en güzelini nasip etsin, ülkemizi korusun."

 

Anma törenine Trabzon´dan Kardeş Şehirler Proje Koordinatörü Ahmet Külekçi de katıldı.  Törenin sonunda Vali Ahmet Hamdi Nayir, protokol üyeleri,baba Asım Safitürkve vatandaşlar şehit kaymakamın mezarına karanfil bıraktılar.

Öte yandan şehit kaymakam Muhammet Fatih Safitürk için ölümünün üçüncü yılında görev yaptığı ilçe Derik´te de de bir anma töreni gerçekleştirildi.