Şanlıurfalı öğrencilere Trabzon´dan muhteşem uğurlama

Şanlıurfalı öğrencilere Trabzon´dan muhteşem uğurlama

Şanlurfa´dan "Biz Anadoluyuz" projesi kapsamında Trabzon´a gelen 82 öğrenci, Trabzon´un tarihi ve kültürel mekânları gezerek şehirden mutlu ayrıldılar.

Şanlıurfalı öğrencilere Trabzon´dan muhteşem uğurlama

 

Şanlurfa´dan "Biz Anadoluyuz" projesi kapsamında Trabzon´a gelen 82 öğrenci, Trabzon´un tarihi ve kültürel mekânları gezerek şehirden mutlu ayrıldılar.

 

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ın eşi Emine Erdoğan´ın himayelerinde başlatılan İçişleri Bakanlığının destekleri ile yürütülen ´Biz Anadoluyuz´ projesi kapsamında 4 günlük ziyaretlerini tamamlayan Urfalı öğrenciler Trabzon´dan ayrılırken gözyaşlarına hakim olamadılar.

 

Kardeşlik Vurgusu Yaptılar

 

Urfalı öğreniclere ev sanipliği yapan Ortahisar Kaymakamı Tolga Toğan,  projede emeği geçen herkese teşekkür etti. Kaymakam Toğan, Proje kapsamında, karşılıklı kardeşlik bağlarının pekiştiğinibelirterek, ?öğrencilerin ailelerin yanında misafir edilmesinin projeye güzel bir anlam kattı. Trabzonlu ailelerimiz urfalı kardeşlerimizi çok güzel ağırladılar. Hepsine şükranlarımı sunuyorum.?dedi.

Urfalı öğrencilerle yakından ilgilenen Kaymakam Tolga Toğan, birlik ve beraberliğin önemine değinerek, "Burada edineceğiniz dostluklar ve arkadaşlıklar inşallah ömür boyu sürecektir. Trabzon´dan ailelerinize selamlar gönderiyorum." diye konuştu.

 

Müdür şükür Köse´den Kardeşlik Vurgusu.

 

Kardeş şehir projesinin önemine dikkat çeken Müdür Şükür Köse, ? Yüzyıllardır bu coğrafyada birliğin, kardeşliğin, dostluğun dayanışmasıyla bu günlere geldik. Büyük milletler tarihi geçmişiyle ayakta dururlar. Bizlerde geleneklerimize, kültürümüze, tarihimize ve geçmişimize ne kadar sahip çıkarsak Millet olarak ilelebet payidar olacağız. Başta İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu ve projenin mimarı AhmatGülekçi olmak üzere projede emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum?dedi.

 

Urfalı Öğrenciler Şehitliği Ziyaret Ederek Dua Ettiler.

 

İlk ziyaretlerine Sülüklü Mizerlığında bulunan şehitleri ziyaret ederek dua eden Şanlıurfalı öğrenciler, ?Demek bizim için şehit oldular. Allah ruhlarını şad etsin? şeklinde konuştular. Ardından Atatürk Köşkü´nü ziyaret eden öğrenciler köşke hayran kaldılar. Trabzon Botanik Bahçeni de ziyaret ederek bol bol resim çektirdiler.

 

Urfalı Öğrencilerin Trabzonspor Sevgisi.

 

Program kkapsamındaTrabzonsop-Antalyaspor maçını izleyen Urfalı öğnrenciler Trabzonspor lehine tezahüratlarda bulundular. Programın son gününde, önce Ahi Evren Dede Türbesini ardından Şükrü Paşa Türbesini ziyaret edeip dua eden Urfalı öğrenciler, Trabzon Şehir Müzesi ile Trabzonspor müzesini gezerek bol bol fotoğraf çektirdiler. Ardından Trabzon Havalimanıda çeşitli hediyeler takdim edilerek memleketerine uğurlanan Urfalı öğrenciler, göz yaşlarına hakim olamazken, ? Trabzon´da çok sıca karşılandık. Trabzon´un güzel, sıcakkanlı misafirperver insanın yanı sıra yeşil ve mavinin her tonuna sahip Trabzon´a hayran kaldık. Biz burada kalmak istiyoruz.?şeklinde konuştular.

Trabzon Havalimanında Valilik adına hediyeleri öğrencilere takdim eden İl Planlama Müdürü Veysel Başer, Vali İsmail Ustaoğlu´nun selamlarını öğrencilere ileterek, ?Biz sizleri çok seviyoruz. Güle güle gidin. Trabzon´a henr zaman bekleriz. Ailerinize bizlerden selamlar götürün?şeklinde konuştu.

Kaymakam Tolga Toğan´ın hediyelerini öğrencilere takdim eden Kaymakamlık Yazı İşleri Müdüresi Sema Sarıkoç da öğrencilere Kaymakam Tolga Toğan´ın selamlarını ileterek, ?Güle güle gidin,yolunuz ve bahtınız açık olsun. İnşallah üniversiteyi Trabzon´da okursunuz.?şeklinde konuştu.

Urfalı öğrencileri  Trabzon Havalımanında  İl Planlama Müdürü Veysel Başer, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdüresi Sema Sarıkoç, Ortahisar İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Süleyman Adıgüzel, veliler ve öğretmenler yolcu etti.