ŞANLI CUMHURİYETİMİZİN 100. YAŞI KUTLU OLSUN

ŞANLI CUMHURİYETİMİZİN 100. YAŞI KUTLU OLSUN

ŞANLI CUMHURİYETİMİZİN 100. YAŞI KUTLU OLSUN

ŞANLI CUMHURİYETİMİZİN 100. YAŞI KUTLU OLSUN 

Cumhuriyetin 100 yıldır her geçen gün güçlendiğini vurgulayan Çelebi; “Cumhuriyet, Türk milleti için sadece bir yönetim şekli değil yaşam biçimidir.” 

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Erkut Çelebi, Cumhuriyetimizin 100. yıldönümü nedeniyle bir açıklama yayınladı.

CUMHURİYET, BİZİM İÇİN BİR YAŞAM BİÇİMİDİR 
Dünyaya bir meydan okuma olan Kurtuluş Savaşının ardından büyük fedakârlıklarla kurulan Cumhuriyetin 100 yıldır her geçen gün güçlendiğini vurgulayan Başkan Çelebi sözlerini şöyle sürdürdü; 
“Cumhuriyet, Türk milleti için sadece bir yönetim şekli değil yaşam biçimidir. Savaşlardan geçip gelmiş bir milletin küllerinden yeniden doğuşunun simgesi olan Cumhuriyeti bize kazandıran başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını, şehitlerimizi, gazilerimizi minnetle ve rahmetle anıyorum. Ruhların şad olsun.”

“BUGÜNE KADAR OLDUĞU GİBİ BUNDAN SONRA DA...”
Başkan Erkut Çelebi, 1884 yılında faaliyete başlayan Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nın, Cumhuriyetin kuruluşundan itibaren şehrin ve bölgenin iktisadi olarak gelişmesinde büyük rol oynadığına da vurgu yaptı.
Çelebi; “Trabzon iş dünyası olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da şehrimizin, bölgemizin, ülkemizin kalkınması, üretimin, istihdamın ve ihracatın artırılması için çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz. Şanlı Cumhuriyetimizin 100. yaşı kutlu olsun.” ifadesini kullandı.