SAKIN GEÇ KALMA ERKEN GEL

SAKIN GEÇ KALMA ERKEN GEL

SAKIN GEÇ KALMA ERKEN GEL

SAKIN GEÇ KALMA ERKEN GEL 

Maçka Toplum SağlığıMerkezi’nde konuşlanan Mobil Mamografi aracı 22 Eylül 2023’e kadar 40-69 yaş arası kadınlara yönelik tarama gerçekleştirecek. 

Kanser ortaya çıkışının önlenebildiği, taramalarla ölümün yok edildiği, erken teşhis ve tedavinin yaşam kalitesini artırdığı bir hastalık olarak bilinirken tarama programları sağlık politikalarının temelini oluşturmaktadır.

ERKEN TEŞHİS ERKEN TEDAVİ DEMEK 
Bu kapsamda, Maçka Toplum Sağlığı Merkezi (TSM) bahçesine konuşlanan Mobil Mamografi aracı önemli bir görevi de yerine getirmiş oluyor. 
Erken teşhisin hayat kurtardığından hareketle ‘Sakın Geç Kalma Erken Gel’ sloganıyla ilçemizde faaliyetlerine başlayan araçta ilçemizdeki kadınların bu anlamda kontrollerinin de yapılması sağlanıyor. 

MAÇKALI HANIMLARA HİZMET VERECEK 
Sunulan hizmetin ve yapılan çalışmanın oldukça faydalı olduğunu belirten Maçka Kaymakamı Abdullah Huzeyfe Çakmak, Maçka Aile Sağlığı Merkezinde faaliyetlerini sürdüren aracı inceleyerek yetkililerden bilgi aldı. 
11 Eylül Pazartesi günü hizmete başlayan aracın 22 Eylül 22 Eylül Cuma günü mesai bitimine kadar 40-69 yaş arası kadınlara yönelik hizmet vermeyi sürdüreceği açıklandı. 
Fatma KARAHASANOĞLU