ŞAHİNKAYA BÖLGENİN YENİ TURİZM MERKEZİ

ŞAHİNKAYA BÖLGENİN YENİ TURİZM MERKEZİ

Eşsiz manzarasıyla Düzköy ilçesindeki Şahinkaya, bölgenin yeni turizm merkezi olmaya aday.

ŞAHİNKAYA BÖLGENİN YENİ TURİZM MERKEZİ 

Eşsiz manzarasıyla Düzköy ilçesindeki Şahinkaya, bölgenin yeni turizm merkezi olmaya aday. 

Trabzon’un Düzköy ilçesi Doğankaya mahallesinde bulunan Şahinkaya bölgenin yeni turizm merkezlerinden biri olmaya aday gösteriliyor.

ŞAHİNKAYA 2024’DE DE İLGİ ÇEKİYOR 
Trabzon’un Düzköy ilçesi Doğankaya mahallesindeki Şahinkaya geride bıraktığımız 2023 yılının ardından, 2024 yılının ilk günlerinde de doğaseverler tarafından büyük ilgi görüyor. Şahinkaya, uzaktan bakılınca kaleyi andıran görüntüsü, eteklerindeki çam ormanları, tırmanış ve trekking rotalarıyla doğa sporlarıyla ilgilenenlerin Trabzon’daki ilk tercihleri arasında yer alıyor. Üzerinde yürüyüş güzergâhlarının da olduğu, dağa tırmanmak isteyen dağcıların da bölgeyi tercih ettiği Şahinkaya kış mevsiminde olunmasına rağmen vatandaşların ilgisiyle karşılaşıyor.

YERLİ VE YABANCI TURİSTLERİN İLGİSİNİ ÇEKİYOR 
Sosyal medyada birçok fotoğrafıyla da öne çıkan Şahinkaya’ya gelen ziyaretçiler, özellikle yaz aylarında otantik dağ evlerinde konaklayarak ve kendisine yakın olan Çal Mağarası’nı da görerek yöreyi daha iyi tanıma imkânı buluyor. Gelen ziyaretçilerden ilk defa Şahinkaya’ya geldiğini ve çok beğendiğini söyleyen Kemal Keleş;“Aslen Trabzon Çarşıbaşılıyım, Bursa’da yaşıyorum, ilk defa geldim buraya. Çok beğendim, tekrar gelmek isterim.” dedi. İstanbul’dan geldiğini söyleyen Halil Emre Uygun ise; “İstanbulluyum, ilk defa buraya geldim. Buranın gayet güzel bir manzarası var. Çok keyifli, hava da şansımıza çok güzel. İlerde tekrardan buraya gelmeyi düşünürüm.” diye konuştu.