?SAĞLIKTA ÇIĞIR AÇTIK!?

?SAĞLIKTA ÇIĞIR AÇTIK!?

Trabzon Milletvekili Dr. Adnan Günnar, TBMM´deki 2018 yılı bütçe görüşmeleri sırasında yaptığı konuşmada, sağlıkta çığır açtıklarını ifade etti.

?SAĞLIKTA ÇIĞIR AÇTIK!?

Trabzon Milletvekili Dr. Adnan Günnar, TBMM´deki 2018 yılı bütçe görüşmeleri sırasında yaptığı konuşmada, sağlıkta çığır açtıklarını ifade etti.

Trabzon Milletvekili Dr. Adnan Günnar,TBMM 2018 yılı bütçe görüşmeleri sırasında AK Parti Grubu adına söz alarak Sağlık Bakanlığı bütçesi ile sağlıkta yapılan çalışmalar hakkında görüşlerini belirtti.
AK Parti Trabzon Milletvekili Günnar, konuşmasında şu ifadelere yer verdi;
?Sayın Başkanım, değerli Milletvekilleri?
Devletin milletine verdiği değeri, şefkati, güveni en netbiçimde sergilediği ve hissettirdiği hizmet alanı sağlıktır. Hayatımızın, mutluluğumuzunve huzurumuzun ve hatta dualarımızın ana temasıdır sağlık. Aziz milletimiz, AK Partiiktidarından önce, maalesef doktor bulamayan, hastanede koğuş sisteminde yatan,ambulans gördüğünde şaşırıp heyecanlanan, bebek ölümlerinden tutun da akut vekronik tedavi edilebilir hastalıklardan şifa bulamayıp dünya standartlarının altında ölümyaşı ortalamalarıyla yaşam mücadelesi veriyordu. Çok parası olan, yurt dışına; altınıolan, kuyumcuya; geçim kaynağı ineği olan, kasaba koşarak malını mülkünü satar,Ankara´ya ve İstanbul´a giderek hastanelerde tedavi olmaya çalışırdı.

?NEREDEN NERELERE GELDİK!?
Sonra milletinacısını, sızısını, sıkıntısını yüreğinde hisseden AK Parti hükümetleriyle sağlıktadönüşüm için düğmeye basıldı. Şimdiyse ülkemizin her köşesinde, her birisi neredeyseyoğun bakım ünitesi düzeyinde olan ambulans hizmetlerinden tutun da helikopter veuçak ambulanslara varıncaya kadar dünyanın her yerinden hastalarımıza yüksek kalitestandartlı hastane ve kliniklerimizde hizmet vermekteyiz.On beş sene öncesinde, hastalanan yabancı futbolcuları veya yurt dışından özelsigortalı gurbetçilerimizi yabancı devletlerin uçak ambulanslarıyla kendi ülkelerinegötürdüklerini gazetelerde, manşet haberlerden okurduk. Bugün Uzak Asya´danAfrika´ya, oradan Avrupa´ya bir vatandaşımız hastalandığında kendi hekimlerimizeteslim etmek için uluslararası da çalışan uçak ambulanslara sahibiz.Çok değil, on beş yirmi sene önce 50 yaş üstü insanlarımızın dişsizlikten avurtlarıçökmüş yüzlerini resmedecek kadar fakirliğimizi ve sağlık imkânlarından yoksunolduğumuz günleri buradaki sayın milletvekilleri çok iyi hatırlayacaklardır. Neredennereye geldik? Öyle yerlere geldik ki, çok şükür Allah´a, artık sağlık turizminde deülkemiz hızla ilerlemektedir ve gelişmiş ülkelerden bile yabancı uyruklu hastalaruçaklar dolusu bir şekilde Türkiye´ye gelmektedir.

?ÇOK İYİ DURUMDAYIZ!?
Koruyucu ve tedavi edici sağlık hizmetlerinde üstün seviyelere ulaştık üstelik OECDülkelerinde kişi başına düşen hekim ve hemşire oranlarında alt sıralarda olmamızarağmen. Fedakâr, cefakâr sağlık çalışanlarımızın ekonomik gelir seviyesi durumu onbeş yıl öncesiyle kıyaslanamayacak derecede iyi durumdadır. Çok şükür, bu gün sağlıkçalışanlarımızın aldıkları ücretler geçmişe göre iyileştirilmiştir. Ancak hâlen daha,başta hekimlerimiz olmak üzere sağlık çalışanlarımızın öncelikle emeklilikle ilgili özlükhaklarının iyileştirme beklentilerinin olduğu gerçeğini de göz ardı etmemekteyiz. Özlükhaklarının daha da iyileştirileceği hususunda başta Sağlık Bakanımız Sayın AhmetDemircan ve Hükûmet yetkililerimizin gayret edeceklerine olan inancımız tamdır.Halkımızın sağlık hizmetlerinden memnuniyeti 2002´lerde yüzde 39´lar seviyesindenbugün yüzde 76´lar seviyesine çıkmasına rağmen sağlıkta hizmet kalitesi vememnuniyetinin artırılması ve sürdürülebilirliği için AK Parti azimle çalışmaya devametmektedir.

?SAĞLIKTA LİDER TÜRKİYE!?
Toplum sağlığı merkezlerinden süper lüks konfora sahip devlet ve şehirhastanelerine kadar ?Sağlıkta Lider Türkiye´ hedefine doğru hızla ilerlemekteyiz. Bubaşarılarda şüphesiz sağlıkta dönüşüm talimatını verip bugünlere gelmemizi sağlayanana unsur, kurucu Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep TayyipErdoğan´ın oluşturduğu vizyondur.Bu vesileyle Sağlık Bakanlarımıza, tüm hükûmetlerimize ve milletvekillerimizeşükranlarımızı sunarken zor şartlara rağmen, saldırılara aldırmadan kahramanca sağlıkhizmeti sunmaya çalışan hekimlerimiz ve hemşirelerimiz başta olmak üz ere bu kutsalgörevi ifa eden değişim ve dönüşümün icracıları sağlık çalışanlarımıza minnet veşükranlarımla teşekkür ediyorum.?