SAĞLIKÇILARA TEMEL EĞİTİM

SAĞLIKÇILARA TEMEL EĞİTİM

SAĞLIKÇILARA TEMEL EĞİTİM

SAĞLIKÇILARA TEMEL EĞİTİM

Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü, ?Birinci Basamak Sağlık Hizmetleri Temel Eğitimleri´nin 8.turu olan açılış eğitimine ev sahipliği yaptı.

Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü´nün ev sahipliğinde gerçekleşen ?Birinci Basamak Sağlık Hizmetleri Temel Eğitimi´ açılış programı yapıldı.

TRABZON´UN EV SAHİPLİĞİNDE YAPILDI
Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Toplum Sağlığı Hizmetleri ve Eğitim Daire Başkanlığı tarafından organize ve koordine edilen ?Birinci Basamak Sağlık Hizmetleri Temel Eğitimleri´nin 8.turu olan açılış eğitimi Trabzon´un ev sahipliğinde, kentteki bir otelde gerçekleştirildi. Geçtiğimiz hafta içerisinde başlayıp yine aynı süre içerisinde sona eren eğitimlere katılım özellikle Trabzon´daki iştiraklerde yüksek düzeyde oldu.

EĞİTİMLER 2 GRUP ŞEKLİNDE VERİLDİ
Eğitime Halk Sağlığı Genel Müdür Yardımcısı Uzm. Dr. Muhammet Çömçe, Daire Başkanları, İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta, Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü yönetim ekibi ile Trabzon, Artvin, Rize, Giresun, Bayburt, Gümüşhane, Samsun ve Ordu illerinde görevli hekim ve yardımcı sağlık personelleri katıldı.
Katılan toplam 47 hekimin 20´si, 56 yardımcı sağlık personelinin ise 35´inin Trabzon´dan katıldığı eğitimler, hekimler ve yardımcı sağlık personellerine yönelik olmak üzere 2 grup şeklinde verildi. Hekimlere yönelik yapılan eğitimler 5 gün, yardımcı sağlık personellerine yönelik yapılan eğitimler ise 3 gün boyunca devam etti.

A´DAN Z´YE SAĞLIK KONULARI ELE ALINDI
İçeriğinde, Sağlık Bakanlığı misyon, vizyon ve stratejileri, mevzuat ve güncel saha uygulamaları, izleme ve değerlendirme konularının da yer aldığı eğitimlerde; Birinci basamak sağlık hizmetleri güncel uygulamaları, bulaşıcı hastalıklar kontrol programları, aşı ile önlenebilir hastalıklar, tüberküloz, zoonotik ve vektörel hastalıklar. Kadın ve üreme sağlığı, çocuk ve ergen sağlığı, kanser, kronik hastalıklar, ruh sağlığı, sağlıklı beslenme ve hareketli hayat. Tütün ve madde bağımlılığı ile mücadele, çevre ve çalışan sağlığı ve temel halk sağlığı konuları işlendi.