SADECE KINAMAK YETMEZ

SADECE KINAMAK YETMEZ

SADECE KINAMAK YETMEZ

SADECE KINAMAK YETMEZ

İzmir´in Bornova ilçesinde yaşanan Aile Hekimi´ne yönelik saldırıyı kınayan Sağlık-Sen Şube Başkanı Aydın, şiddet eğiliminin tecrit edilmesini istedi.



Sağlık Ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Trabzon Şube Başkanı İdris Aydın, İzmir´in Bornova ilçesinde Yunus Emre Aile Sağlık Merkezi´nde, hastayı görmeden ilaç yazmayacağını söyleyen Dr. Nuri Ersoy Yoğurtçuoğlu´na yapılan saldırıyı kınadı.

ŞİDDET DESTEKLE SON BULACAK
Memur-Sen Konfederasyonu´na bağlı Sağlık-Sen Trabzon Şube Başkanı Aydın, yayımladığı basın açıklamasında, sağlıkta şiddetin kamu otoritesinin ve kamuoyunun desteği ile son bulacağını söyledi.
Sağlık hizmetlerinin kutsal bir hizmet olduğuna vurgu yapan Başkan Aydın yaptığı basın açıklamasında şunları kaydetti;
?Sağlık hizmetleri kamu adına sunulan bir hizmettir, sağlık çalışanları da kamu hizmeti sunmaktadır. Sağlıkta şiddet aynı zamanda kamu hizmetine karşı yapılmış bir eylemdir. Sağlık çalışanına şiddet topluma karşı yapılmış utanç verici bir durumdur. Sağlık çalışanlarının şiddetle karşı karşıya kalmaları ve bunun önüne geçilememiş olması önemli bir sorundur.

KESİNLİKLE KABUL EDİLEMEZ
Sağlıkta memnuniyetin yüzde 80´lere ulaştığı bir noktada, her zorluğa rağmen görevini en iyi şekilde ifa eden sağlık çalışanına şiddet kesinlikle kabul edilemez. Sağlık-Sen olarak uzun yıllardır mücadelesini verdiğimiz sağlıkta şiddete sıfır tolerans mücadelesinin, kamuoyu ve kamu otoritesi tarafından desteklenmesi elzemdir. Sağlıkta yaşanan şiddete yol açan temel nedenler ortadan kaldırılmadan, koruyucu, önleyici çözümler bulunmadan, sorunla başa çıkabilmiş ülkelerdeki birikime bakılmadan; şiddet sonrası güvenlik temelli ya da kınamacı yaklaşımlarla yetinerek bu sorun çözülemez. Çözüm için kamuoyu ve kamu otoritesi bir araya gelmelidir.

HUKUKİ DÜZENLEMELER GELİŞTİRİLMELİ
Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet konusunda sorunun temeline inilmeli, gerekli adımlar atılmalı, aktif yaklaşımlar sergilenerek gerekli tedbirler biran önce alınmalıdır. Sağlık çalışanlarının yetkili sendikası Sağlık-Sen olarak Bakanlığımıza ve diğer ilgili birimlere sağlıkta şiddetin önlenmesine yönelik paylaştığımız önerilerin dikkate alınması gerektiğini bir kez daha, ısrarla yineliyoruz. Hukuki düzenlemelerin, geliştirilerek uygulanmasını talep ediyoruz. Halkımızın şiddete uğrayan sağlık çalışanlarının yanında olma ve şiddet uygulayanları toplumdan tecrit etme noktasında duyarlılığa çağırıyoruz. Bu vesileyle, İzmir´in Bornova ilçesindeki Yunus Emre Aile Sağlık Merkezi´nde, hastayı görmeden ilaç yazmayacağını söyleyen üyemiz Doktor Nuri Ersoy Yoğurtçuoğlu ile onu korumak isteyen bir arkadaşının darp edildiği menfur saldırıyı, üyelerimiz ve tüm sağlık çalışanları adına kınıyor ve telin ediyoruz.?