RESTORASYON YİNE UZADI!

RESTORASYON YİNE UZADI!

RESTORASYON YİNE UZADI!

RESTORASYON YİNE UZADI!

Trabzon’un en büyük coğrafi yüzölçümüne sahip ilçesi Maçka’nın turizm merkezi Sümela Manastırı’ndaki restorasyon çalışması yine uzadı!

Trabzon’da 4 yıldır restorasyonu süren Sümela Manastırı’nın, Mayıs ayında açılması beklenen 2. bölümün tamamlanamadığı kaydedildi. Tamamlanamama gerekçesi olarak ise olumsuz hava koşulları ve virüs salgını gösterildi.

YİNE BİTİRİLEMEDİ
Trabzon’un en önemli turizm merkezlerinden ve turist çeken bölgelerinden biri olan Maçka İlçesinde ki Sümela Manastırı’nın restorasyonu yine bitirilemedi. Geçen yıl açılan ilk bölümün ardından bu yıl Mayıs ayında da manastırın ikinci bölümünün açılması planlanıyordu. 4 Yıl önce başlayan ve bu yıl tamamlanması planlanan restorasyon ve kaya ıslah çalışması ne yazık ki tamamlanamadı.

KAR VE KORONA OLUMSUZ ETKİLEDİ
TÜRSAB Doğu Karadeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Hasan Volkan Kantancı’da olumsuz hava koşulları ve koronavirüs pandemisi nedeniyle restorasyon çalışmalarının uzadığına değindi.
Manastırın bulunduğu alanda geçtiğimiz haftalarda kar yağdığına dikkat çeken Kantarcı, çalışmaların mecburen bu nedenle de durduğuna dikkat çekerek; “Planlamaya göre normalde Mayıs ayı sonunda tamamlanması ve sezona hem Sümela Manastırı, hem Ayasofya camiinin hazırlanması düşünülüyordu. Koronavirüs pandemisinden dolayı bu restorasyonlarda biraz gecikme olacak gibi görünüyor.” dedi.