REKOR YİNE FINDIKTA!

REKOR YİNE FINDIKTA!

DKİB verilerine göre, yılın ilk 6 ayındaki ihracatta fındık her zamanki gibi zirveyi korurken, fındık dışındaki 6 aylık ihracatta ise %25,5 artış yaşandı.

REKOR YİNE FINDIKTA!

DKİB verilerine göre, yılın ilk 6 ayındaki ihracatta fındık her zamanki gibi zirveyi korurken, fındık dışındaki 6 aylık ihracatta ise %25,5 artış yaşandı.

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) verilerinden derlenen bilgiye göre, Trabzon´dan yılın ilk 6 ayında 57 milyon 72 bin 764 kilogram fındık ve mamulleri ihraç edilirken, söz konusu dönemde yapılan ihracattan ise 425 milyon 833 bin 757 dolar gelir elde edildi.

FINDIK YİNE ZİRVEDE!
Trabzon´dan yapılan ihracatın 266 milyon 727 bin 571 dolarlık kısmını natürel iç fındık oluştururken, kalan 159 milyon 106 bin 186 dolarlık kısmını da kavrulmuş, kıyılmış ve füre olmak üzere işlenmiş fındık oluşturdu.
DKİB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, Trabzon´dan yılın ilk 6 ayında en çok ihraç edilen ürün sıralamasında fındığın liderliğini koruduğunu söylerken, ikinci sırayı 23 milyon 436 bin 350 dolarla domatesin aldığını vurguladı. Gürdoğan, üçüncü sırada ise 10 milyon 983 bin 175 dolarla kuru soğanın geldiğini ifade etti.
Kentten ayrıca balık yağı, nargile tütünü ve tekerlek poryasının da ihraç edildiğini aktaran Gürdoğan, Trabzon´un Doğu Karadeniz´den yapılan ihracatta önemli bir konumda olduğunun altını çizdi.

BİRİNCİ KENT TRABZON!
Trabzon´un fındık ihracatında, Türkiye´de birinci sırada yer aldığını belirten DKİB Başkanı Gürdoğan, Türkiye geneli fındık ihracatının yüzde 50´sini tek başına yaptığını kaydetti.
Trabzon´un ayrıca yaş meyve sebze ihracatındaki konumunu da her geçen gün geliştirdiğine dikkat çeken Gürdoğan, işlenmiş gıda ürünleri ve sanayi ürünleri sektöründe de son yıllarda önemli atılımlar yapan Trabzon´un bu kotayı yükseltme eğiliminde olduğunu söyledi.
DKİB olarak yürütülen çalışmalar ve sunulan hizmetler kapsamında ihracatın ve ihraç edilen ürün çeşitlemesinin gelecek yıllarda daha da gelişeceğini vurgulayan DKİB Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, Trabzon´un bu anlamda çok daha ön plana çıkacağını sözlerine ekledi.