Protokol imzalandı

Protokol imzalandı

Trabzon Valiliği ile Batum Başkonsolosluğu Arasında Eğitim,Spor ve Sağlık Alanında Protokol İmzalandı

Protokol imzalandı

 

 

Trabzon Valiliği ile Batum Başkonsolosluğu Arasında Eğitim,Spor ve Sağlık Alanında Protokol İmzalandı

 

             2016-2017 eğitim öğretim yılı içerisinde hazırlanan ?Sınırları Aşıyoruz´ başlıklı eğitim-spor ve sağlık alanlarını kapsayan projenin protokolü Valimiz Yücel Yavuz başkanlığında imzalandı

Trabzon Valiliği ile T.C. Batum Başkonsolosluğu arasında imzalanan protokol çerçevesinde Batum Türk Okulu´nda okuyan yaklaşık 150 öğrenci ilimize gelerek sportif ve kültürel faaliyetlere katılacaklar.

Ayrıca Aile Hekimliği Derneği Trabzon Şubesi ile T.C. Batum Başkonsolosluğu arasında da yine sağlık alanında protokol gerçekleştirildi.

Eğitim, spor ve sağlık alanlarında imzalanan protokol törenine Valimiz Yücel Yavuz, T.C. Batum Başkonsolosu Yasin Temizkan, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Köksal Köksal Hamzaoğlu ve Trabzon Aile Hekimliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hakan Uzun katıldı.

               Vali Yücel Yavuz, ?Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz ile spor, Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile eğitim ve Aile Hekimliği Derneği Trabzon Şubesi ile de Sağlık alanında protokol imzalandık. Bu protokolle T.C. Tiflis Büyükelçiliği ile T.C. Batum Başkonsolosluğumuzun himayelerinde faaliyet gösteren resmi okulumuzda eğitim gören öğrencilerimize ilimizde sağlık, spor-eğitim ve kültürel alanlarda yapılan faaliyetlerden yararlanma imkanı sağlayacağız.

Milli Eğitim Bakanlığımızın görevlendirdiği öğretmenlerce, ülkemizdeki müfredat doğrultusuna eğitim veren Batum Türk Okulunda okuyan öğrencilerimize ve ailelerine periyodik aralıklarla eğitim-sağlık ve sportif alanlarda destek verilecek. Trabzon genelinde sportif ve sosyal tesislerimiz yeterli seviyededir. Bu tesislerimizi Batum´daki öğrencilerimizin kullanmasına imkan sağlıyoruz. Proje ile ayrıca Trabzonspor Lisesi ile Batum Türk Okulu arasında belli aralıklarla güzel bir dayanışması amaçlanıyor.

               T.C. Batum Başkonsolosu Yasin Temizkan da, ?Batum Türk Okulu ile İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz arasında eğitim, spor alanında ikili ilişkilerin geliştirilmesine yönelik bir protokol yapıyoruz.  Spor alanında eğitim çalışmaları, eğitim alanında öğretmenlerimizin yönlendirmesi, bilgi paylaşımı ile genel çerçeveyi çizecek bir protokol olacak. İçini atacağımız somut adımlarla doldurmayı planlıyoruz? dedi.

Konuşmaların ardından Vali Yücel Yavuz başkanlığında protokol imzalandı.