PROF. DR. MATARACI UNUTULMADI

PROF. DR. MATARACI UNUTULMADI

PROF. DR. MATARACI UNUTULMADI

PROF. DR. MATARACI UNUTULMADI

Trabzon sağlık camiasının sevilen isimlerinden, Maçka’mızın değerlerinden Prof. Dr. İlker Mataracı, vefatının 1. yılında dualarla anıldı.

Aramızdan ayrılalı tam bir yıl olan Maçka’nın, Trabzon’un ve sağlık sektörünün sevilen isimlerinden Prof. Dr. İlker Mataracı, geçtiğimiz hafta 15 Mart 2022 tarihinde Maçka’daki kabri başında dualarla anılırken, aynı günün akşamında bir de mevlit okutuldu.
Prof. Dr. Mataracı, Trabzon’da görev yaptığı Ahi Evren Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin karşısındaki Şehit Samet Çakır Camisi’nde 15 Mart akşam namazına müteakip ailesi tarafından Mevlit okutuldu.


O BİR EFSANEYDİ
Bir cerrah kolay kolay yetişmez, yetiştiğinde de binlerce cerrah arasında isminin duyulması için işinin en iyisi olması gerekir.
Bu da yetmez, hastasıyla en iyi diyaloğu kurup ona en gerçekçi bilgiyi en samimi haliyle verir. İşindeki başarı bu samimiyetle buluşunca bir hekim efsanesi ve birbirinden güzel son dakika hayat kurtarma hikâyeleri gelir ard arda.
Cerrahin marifetli elleri sadece görev yaptığı hastanede değil tüm Türkiye’de duyulur, konuşulur dilden dile anlatılır.
Evet, böyle yiğit, mert, başarılı, hırslı, azimli ve doğrudan asla taviz vermeyen hayatını ailesini işini adayan aramızdan ayrıldıktan sonra da yeri dolmayan bir isimdi Prof. Dr. İlker Mataracı.


KABRİ BAŞINDA ANILDI VE ADINA MEVLİT OKUTULDU
Aramızdan ayrılalı tam 1 yıl olan Prof. Dr. Mataracı’ya olan sevgi bitmedi. Onu herkes özledi ve her resmini gördüğümüzde zaman ilerlese de özlem bir o kadar artıyor.
Merhum Mataracı için geçtiğimiz hafta Salı günü (15 Mart 2022) görev yaptığı hastanenin karşısında Şehit Samet Çakır Camisi’nde akşam namazına müteakip ailesi tarafından Mevlit okutuldu.
Merhum Prof. Dr. İlker Mataracı’nın kabri başındaki anmasına katılan Maçka Belediye Başkanı Dr. Koray Koçhan, yaptığı kısa açıklamada; “Prof. Dr. İlker Mataracı hocamızı kabri başında dualar ile andık. Hocamızın makamı cennet olsun inşallah.” dedi.

61.saat.com