“PEYGAMBERİMİZ, CAMİ VE İRŞAT”

“PEYGAMBERİMİZ, CAMİ VE İRŞAT”

“Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası” dolayısıyla Maçka’da “Peygamberimiz, Cami ve İrşat” konulu bir konferans gerçekleştirildi.

“PEYGAMBERİMİZ, CAMİ VE İRŞAT”

“Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası” dolayısıyla Maçka’da “Peygamberimiz, Cami ve İrşat” konulu bir konferans gerçekleştirildi.

Maçka İlçe Müftülüğü “Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası” etkinlikleri kapsamında “Peygamberimiz, Cami ve İrşat” konulu bir konferans düzenledi.

MEVLİD-İ NEBİ HAFTASINDA DOPDOLU PROGRAM
Maçka Belediyesi Halil İbrahim Atmaca Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirilen programın öncesinde Trabzon Ortahisar Müftülüğüne bağlı hocalar tarafından ilahi dinletisi sunuldu. Sukenarı Mahallesi Camii İmam-Hatibi Şaban Can hocanın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, Maçka İlçe Müftüsü Mehmet Cebeci’nin açılış konuşması ile devam etti.
Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Diyanet İşleri Başkanlığı’nın hafta dolayısı ile hazırlamış olduğu sinevizyon gösteriminin ardından Maçka Kaymakamı Abdullah Huzeyfe Çakmak selamlama konuşması yaptı.


İMAN ETMENİN VE İMANI KORUMANIN BEDELİ AĞIRDI
Sonrasında Vakfıkebir İlçe MüftüsüŞükür Küçük’ün “Peygamberimiz, Cami ve İrşat” konulu konferansı gerçekleşti.
Vakfıkebir Müftüsü Küçük, konferansında Peygamber Efendimiz Hz. Muhammet’in hayatına ve İslam’ı tebliğin çok zor şartlar altında gerçekleştiğini belirterek; “İman etmenin Allah birdir demenin Mekke’de bedeli çok ağırdı.” dedi.
Küçük, Peygamberimizi daha yakından tanımaya, onu görüyormuşçasına sevmeye ve o ne yapmışsa, nasıl davranmışsa, nasıl yaşamışsa onu gibi davranmaya devam etmenin önemine değindi.


MÜFTÜ KÜÇÜK’E GÜL, EMEKLİ PERSONELE PLAKET
Büyük bir ilgi ile izlenen konferansın sonunda günün anısına Vakfıkebir Müftüsü Küçük’e Kaymakam Çakmak ve İlçe Müftüsü Cebecitarafından gül takdim edildi.
Programın son bölümünde ise emekli olan din görevlilerine plaket takdimi yapılırken, camilerin ve Kur’an kurslarının imar ve inşasında emeği geçen vatandaşlara da teşekkür belgesi verildi.

Programa Maçka Kaymakam Abdullah Huzeyfe Çakmak,Belediye Başkan Vekili Ömer Faruk Adıgüzel, Cumhuriyet Başsavcısı. Siyasi Parti Temsilcileri, Daire Amirleri, Okul Müdürleri, Muhtarlar ve Din Görevlisi Hocalar ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Program katılımcılara gül dağıtımının ardından fotoğraf çekimi ile program sona erdi.