PAZARKAPI ÇEVRE DÜZENLEMESİ PROJESİ'NDE ÖNEMLİ ADIM!

PAZARKAPI ÇEVRE DÜZENLEMESİ PROJESİ

Trabzon’da Pazarkapı Mahallesi Altyapı ve Çevre Düzenlemesi Projesi’nde önemli adım atıldı!

PAZARKAPI ÇEVRE DÜZENLEMESİ PROJESİ'NDE ÖNEMLİ ADIM! 

Trabzon’da Pazarkapı Mahallesi Altyapı ve Çevre Düzenlemesi Projesi’nde önemli adım atıldı!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin bir süredir yürüttüğü Trabzon – Ortahisar Pazarkapı Mahallesi Altyapı ve Çevre Düzenlemesi Projesi için önemli bir adım atıldı.

MECLİS YETKİYİ BAŞKANA VERDİ 
Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi, İller Bankasından 100 Milyon TL’lik teminat mektubunun alınması için Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’na oy birliği ile yetki verdi. 
Teminat Mektubu ile ilgili madde Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşüldükten sonra bugün Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi gündemine geldi.
Başkanvekili Atilla Ataman’ın yönettiği mecliste maddenin müzakeresi yapılırken ilk olarak CHP Grup Başkanvekili Turgay Şahin söz aldı. 
Şahin; “Pazarkapı’daki inşaat işi için kredi talebinde bulunmuştuk. Teminat mektubuna neden ihtiyaç duyuldu. İller Bankasından almayıp da dış bankadan mı alınacak?” diye sordu. 

DIŞARDAN KREDİ KULLANILACAK 
Bunun üzerine Plan ve Bütçe Komisyonundan yapılan bilgilendirmede; “Teminat mektubuna istinaden gerek duyulduğu kadarıyla dışardan kredi kullanılacak.” cevabı verildi. 
Ardından yeniden söz alan Şahin; “İlk kez böyle bir şeye şahit oluyorum. İller Bankası’ndan teminat mektubu alınıyor. Bir ara TRABİTAŞ ve Bütüm alımı için alınabilir. Ona göre net konuşalım. Bizde net cevabı verelim. “İller bankası ben sana kredi vermiyorum, sen teminat mektubunu akçe olarak mı kullan.” dedi.

TEMİNAT MEKTUBU İLE KREDİ KULLANIMI MÜMKÜN!
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ise, Güneş Enerjisi Santrali için yürüttükleri projede de benzer durumun yaşandığını ifade ederek; “Bakanlık ve İl Bank deprem bölgesinde finans için büyük yükü kaldırıyor.” derken İl Bankın verdiği teminat mektubu ile devlet bankalarından aynı oranlarda kredi kullanılmasının önünün açıldığını kaydetti. 
Başkanvekili Atilla Ataman da; “Artık finans işi zor Nereden avantajlı bulabileceksiniz oradan alıyorsunuz. Bu noktada teminat gösterirken İl Bankın teminat mektubunu o finansın aracı olarak kullanıyorsunuz.” dedi.