PANDEMİDE TEK TEMASLIM KİTAPLAR!

PANDEMİDE TEK TEMASLIM KİTAPLAR!

PANDEMİDE TEK TEMASLIM KİTAPLAR!

PANDEMİDE TEK TEMASLIM KİTAPLAR!

Her yıl 29 Mart-4 Nisan tarihleri arasında kutlanan ‘Kütüphane Haftası’ bu yıl “Pandemi Sürecinde Kütüphanecilik” temasıyla kutlandı. 

Her yıl farklı slogan ve mesajlarla kutlanan Kütüphane Haftası bu yıl 57.sini icra ederken, pandeminin gölgesinde buna rağmen bu sürecin avantaja çevrilebileceğini göstererek kutlandı.

PANDEMİDE KİTAPLARLA YAKINLAŞIN
Kütüphane yönetimine düşen görevin; “Okuyucu kitlesine göre kütüphane derlemesini geliştirmek, güncel tutmak ve yeterince okuyucuyu kitapla buluşturmak.” olduğunu belirten Maçka İlçe Halk Kütüphanesi Sorumlusu Ömer Er; “Bütün bunları yapabilmek için yeterli donanıma sahip personelimizle siz kıymetli okuyucularımızın hizmetindeyiz.” dedi.

Maçka İlçe Halk Kütüphanesi Kütüphane Sorumlusu Ömer Er, Kütüphane Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;


MESAFE KOYMADIĞIMIZ TEK ŞEY KİTAPLAR
“Hayatımızın şu anına kadar belki de en çok boş vakit bulduğumuz dönem pandemi dönemidir. Tam bu noktada aramıza mesafe koymamızı gerektirmeyen tek arkadaşımız kitaplar oluyor. Bu zor dönemde bulunduğumuz mekândan sıkıldıysak, anlık turlara ihtiyacımız varsa çözüm kitap sayfalarında...
Kültür ve Turizm Bakanlığı bu süreçte e-kitapları daha geniş kitlelere ulaştırmak için ‘Kütüphanem Cepte’ mobil uygulamasıyla binlerce e-kitabı okuyucularla buluşturdu ve buluşturmaya devam ediyor. Bu uygulama ile kütüphaneye gitmeden kitaplara ulaşmak artık çok kolay.


PANDEMİ KİTAPLARLA YAKINLAŞTIRDI
Pandemi süreciyle birlikte hayatımızda birçok olumsuzluk yaşamış olmamıza rağmen, süreç daha çok insanı kitapla buluşturdu. Bu dönemde her yaştan ve her meslekten okuyucu kitaplarla daha çok vakit geçirdi.
Daha çok insanı kütüphaneyle tanıştırmak amacıyla her yıl olduğu gibi bu yıl da kütüphanemizden en çok ödünç kitap alan okuyucumuzu çeşitli hediyelerle ödüllendirdik.


PANDEMİ SÜRECİNDE KÜTÜPHANE HAFTASI
‘Çağları aşan söz’ ana temasıyla insanlara çok şey anlatan ‘Kütüphane Haftası’ logosu, başarıya giden yolun okumaktan geçtiğini ve hedefe ulaştırdığının en güzel anlatımı.
Bu yıl 57. Kütüphane Haftası 29 Mart-4 Nisan tarihleri arasında ‘Pandemi Sürecinde Kütüphanecilik’ temasıyla kutlandı. Kütüphane yönetimine düşen görev; okuyucu kitlesine göre kütüphane derlemesini geliştirmek, güncel tutmak ve yeterince okuyucuyu kitapla buluşturmak. Bütün bunları yapabilmek için yeterli donanıma sahip personelimizle siz kıymetli okuyucularımızın hizmetindeyiz.”

Ali TİRİTOĞLU