Osmanlı Haftası coşkuyla kutlandı

Osmanlı Haftası coşkuyla kutlandı

Osmanlı Devletinin kuruluşunun 720´inci yıldönümü Trabzon´da düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Osmanlı Haftası coşkuyla kutlandı

 

Osmanlı Devletinin kuruluşunun 720´inci yıldönümü Trabzon´da düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Trabzon Büyükşehir Belediyesinin 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Meydanında (Meydan parkı) gerçekleştirdiği etkinlikler vatandaşların yoğun ilgisi ile icra edildi. Büyükşehir Belediyesi Kanuni Mehteran Takımının konseri Trabzonlulara doyumsuz anlar yaşatırken Büyükşehir Belediyesi tarafından vatandaşlara pilav-kavurma ve ayran ikramı yapıldı.

 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, konuşmasında Osmanlı Devletinin Türk-İslam tarihindeki önemine dikkat çekerken, ?720 yıl önce kurulan Osmanlı Devleti adalet, insan sevgisi ve muhteşem medeniyetiyle dünyaya hükmetmiştir? dedi.

 

Trabzon´un Osmanlı Devleti tarafından İslam diyarı haline getirildiğini kaydeden Gümrükçüoğlu, ?Böylesi bir medeniyetin içerisinde şehzadeler ve padişahlar şehri olarak tanınan Trabzon´u, Fatih Sultan Mehmet 1461 yılında fethederek İslam diyarı haline getirmiştir. O´nun torunu olan Yavuz Sultan Selim bu toprakların 22 yıl valiliğini yapmıştır. Kanuni Sultan Süleyman Han burada doğup 14 yaşına kadar bu memleketten aldığı ilhamla birlikte Osmanlı Devletini dünyanın en büyük imparatorluğu haline getirmiştir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak bugünde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ın liderliğinde, ecdadımızın adalet ve insan sevgisi anlayışını sürdürmeye devam ediyoruz.  Hakkı, adaleti, hukuku, Allah´a (c.c.) kul olmayı, Peygamber´in (S.A.V) sünnetine uymayı kendisine prensip edinmiş olan, muhteşem devletin torunları olarak ecdadımızın bu anlayışını dünya döndükçe sürdürmeye devam edeceğiz? diye konuştu.