OSBÜK’TEN TTSO’YA DESTEK

OSBÜK’TEN TTSO’YA DESTEK

OSBÜK’TEN TTSO’YA DESTEK

OSBÜK’TEN TTSO’YA DESTEK 

OSBÜK Başkanı Kütükçü’nün TTSO’yu ziyaretinde, TTSO’nun Su Ürünleri İhtisas OSB’si talebine destek geldi. 

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Yönetim Kurulu Başkanı Memiş Kütükçü, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nın (TTSO) Trabzon’da Su Ürünleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulması yönündeki projesine destek vererek; “Su ürünleri, tam da ihtisas OSB ruhuna uygun bir talep. Hemen yer belirleyip talep oluşturulursa biz de OSBÜK olarak bu talebi destekleriz” dedi.

OSBÜK HEYETİ TTSO’YU ZİYARET ETTİ
OSBÜK Yönetim Kurulu Başkanı Memiş Kütükçü, beraberinde OSBÜK yönetim ve denetim kurulu üyeleriyle birlikte Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkut Çelebi’yi ziyaret etti. OSBÜK Yönetim Kurulu Üyesi ve TTSO Meclis Başkan Yardımcısı Selçuk İskender ile TTSO yönetim kurulu üyelerinin de yer aldığı ziyarette, Başkan Çelebi, konuk OSB başkanlarına TTSO’nun çalışmaları hakkında bilgi verdi.

SU ÜRÜNLERİ İHTİSAS OSB’Sİ İSTİYORUZ
TTSO Başkanı Erkut Çelebi, Trabzon’daki organize sanayi bölgelerinin sayısını artırmak ve mevcutların da alanlarını genişletmek için yapılan çalışmalara destek verdiklerini ifade ederek; “Ayrıca geçtiğimiz günlerde Ankara’da OSBÜK toplantısında Sanayi ve Teknoloji Bakanımıza da ilettiğimiz gibi, Trabzon’a Su Ürünleri İhtisas OSB’si talep ediyoruz. Çeşitli OSB’lerde veya yerleşim yerlerinin içinde hizmet veren su ürünleri üreticilerini, çevreye daha uygun koşullarda, su kaynaklarının bol olduğu, ortak arıtma tesisine sahip bir ihtisas OSB alanında toplamak en büyük hedefimiz. Somon üretimi son yıllarda ilimizde ve bölgemizde çok arttı. Bu ihtisas OSB tüm bölgeye hizmet verebilir. Tüm sektör bir arada olur. Hem de yerleşim yerlerinden uzakta daha çok su ürünleri üretimine uygun bir noktada kurulmasını istiyoruz. Şimdiden planlaması yapılmalı. Zira bir OSB’nin kuruluş aşaması en az 7 – 8 yıl sürüyor. Bu konuda OSBÜK olarak sizlerin de desteğini bekliyoruz.” dedi.

SU ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜ İHTİSAS OSB RUHUNA ÇOK UYGUN BİR PROJE
OSBÜK Yönetim Kurulu Başkanı Memiş Kütükçü ise TTSO’nun Su Ürünleri İhtisas OSB’si projesinin, ihtisas OSB ruhuna çok uygun olduğunu ifade ederek; “Aslında bakanlık ihtisas OSB’lere, bir süre sonra sektörden katılımcı bulamayıp karma OSB’ye döndükleri için sıcak bakmıyor. Ama su ürünleri gibi sektörler bunun dışında tutulmalıdır. Sonuçta ihtisas OSB’lerin bir zararı yok ve su ürünleri gibi olması gereken sektörlerde de kurulmasının önünü kesmemek lazım. TTSO’nun talebi haklı ve önerileri çok doğru. Birden fazla yer önerisi oluşturarak hemen müracaat yapılırsa biz de OSBÜK olarak Trabzon Su Ürünleri İhtisas OSB’yi destekleriz.” ifadesini kullandı.