ORTAK PROJELERDE FİKİR BİRLİĞİ

ORTAK PROJELERDE FİKİR BİRLİĞİ

ORTAK PROJELERDE FİKİR BİRLİĞİ

ORTAK PROJELERDE FİKİR BİRLİĞİ

HAVELSAN Genel Müdürü Atalay’ın TTSO’yu ziyaretinde ortak yürütülecek projeler görüşüldü.

HAVELSAN Genel Müdürü Ahmet Hamdi Atalay, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nı (TTSO) ziyaret etti, Başkan M. Suat Hacısalihoğlu ile teknoloji odaklı çeşitli projeler konusunda görüş alışverişinde bulundu.

“TRABZON’U TEKNOLOJİ MERKEZİ YAPMAYI HEDEFLİYORUZ”
Genel Sekreter Baykal Yaylı ve İnsan Kaynakları Direktörü Oğuzhan Coşkunyürek ile Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nı (TTSO) ziyaret eden HAVELSAN Genel Müdürü Ahmet Hamdi Atalay, kentin ekonomisi ve ticareti hakkında bilgi aldı. Başkan Hacısalihoğlu, köklü bir ticaret şehri olan Trabzon’u ihracat ve teknoloji odaklı yatırımlarla ileriye taşımak için stratejik plan doğrultusunda çeşitli çalışmalar yürüttüklerini belirterek; “Teknokent’te kurduğumuz kuluçka merkezi bunun ilk adımıydı. Burada mühendislerin katma değeri yüksek araştırmalar yapması için zemin hazırladık. İnovasyon Merkezi ve devamında Yatırım Adası, sonrasında kurulacak enstitü ile Trabzon’u orta ve yüksek teknoloji merkezlerinden biri yapmayı hedefliyoruz. Trabzon ayrıca fındık ve somon ağırlıklı su ürünleri gibi tarım kalemleri, makineden mobilyaya kadar geniş bir yelpazedeki sanayi üretimi, eğitim olanakları, sağlık merkezi olma konumu ve turizmdeki ilerlemesiyle bölgenin ve ülkemizin önemli merkezlerinden biridir.” dedi.

“SAVUNMA SANAYİNDE DÜNYA İLE REKABET EDİYORUZ”
HAVELSAN Genel Müdürü Ahmet Hamdi Atalay ise yeni bin yılda ticaretin eskiden olduğu gibi Çin merkezli doğuya yöneldiğini ifade etti.
Atalay; “Türkiye olarak avantajımız ticaretin doğudan batıya ve batıdan doğuya giderken her iki durumda da ülkemizden geçmesidir. Bunu iyi değerlendirmek gerekir. Bize düşen buna hazırlıklı olmak, organize olup birlik içinde çalışmaktır. Dünya ile rekabet edebilmek önemli. Savunma sanayine baktığımızda bunu başardık. Ülkemizin savunma sanayi ihracatı büyüyor ve bunu başaran birkaç ülkeden biriyiz. Devletimiz bu konuda geleceği gördü ve yatırım yaptı. Eş dost ilişkisiyle değil kaliteli ürünler ürettiğimiz için tercih ediliyoruz. 100 katı büyüklüğümüzdeki yabancı firmalarla rekabet edebilecek düzeydeyiz. Bunun için çok çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.


“TEKNOLOJİ KONUSUNDA UZMANLIĞI GELİŞTİRMELİYİZ”
Atalay, Türkiye’de teknolojik üretimde ilerlemenin sağlanması için özellikle belli alanlarda  ihtisaslaşmış Teknokentler kurulması gerektiğini de vurguladı. Atalay; “Alanı daraltmak ve uzmanlığı derinleştirmek önemli! Dünya artık bu yönde ilerliyor.” ifadesini kullandı.
TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ve HAVELSAN Genel Müdürü Ahmet Hamdi Atalay, teknoloji odaklı bazı projelerde işbirliği yapmak üzere de görüş birliğine vardı.
Hacısalihoğlu ve Atalay, ziyaretin anısına birbirlerine plaket takdim etti. HAVELSAN Genel Müdürü Atalay, ayrıca TTSO Özel İpekyolu Müzesi’ni de gezerek eserler hakkında bilgi aldı, müze defterini imzaladı.