ORTAK PROJELER DEĞERLENDİRİLDİ

ORTAK PROJELER DEĞERLENDİRİLDİ

ORTAK PROJELER DEĞERLENDİRİLDİ

ORTAK PROJELER DEĞERLENDİRİLDİ

Trabzon OBM’de Orman Zararlıları için üretilen projeleri değerlendirilerek, ortak projelerde fikir birliğine varıldı.

Orman Zararlılarıyla Mücadele Dairesi Başkan Yardımcısı Hakan Ragıpoğlu ve Karantina Şube Müdürü Özgür Toprak Trabzon Orman Bölge Müdürlüğünün Orman Zararlıları İle Mücadele laboratuvarı ve yürütülecek projeler konusunda değerlendirme yapmak üzere Trabzon’a geldi. 

ORMAN ZARARLILARI PROJELERİ DEĞERLENDİRİLDİ
Trabzon Orman Bölge Müdürlüğünde ilk olarak laboratuvar ve projelerle ilgili konuların görüşüldüğü bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya Orman Zararlılarıyla Mücadele Daire Başkan Yardımcısı Hakan Ragıpoğlu, Karantina Şube Müdürü Özgür Toprak, Orman Bölge Müdürü Emin Yılmaz, Doğu Karadeniz Ormancılık Araştırma Enstitüsü Müdiresi Hülya Turna, Bölge Müdür Yardımcıları, KTÜ Öğretim Elemanları, Araştırma Enstitüsü Mühendisleri, Şube Müdürleri, Şube Mühendisleri ve laboratuvara yeni atamaları yapılan Laborant ve Biyolog katıldı. 

ZARARLILARA KARŞI SAVAŞÇILAR
Değerlendirme toplantısında çeşitli projeler sunumlarla anlatıldı. Projeler neticesinde 15 civarında virüs ve mantarın teşhisinin yapıldığı, bu mikroorganizmaların ormanlarda ve ziraat alanlarındaki zararlılara karşı kullanılıp kullanılamayacağı konusunda yeni projelerin yapılıp yapılamayacağı görüşüldü.

ORTAK PROJELERDE FİKİR BİRLİĞİ
Trabzon Orman Bölge Müdürlüğü ve Karadeniz Teknik Üniversitesi laboratuvarlarındaki donanımlar ile Karadeniz Teknik Üniversitesi, Doğu Karadeniz Ormancılık Araştırma Enstitüsü ve Trabzon Orman Bölge Müdürlüğü teknik elemanları tarafından ortak projeler yapılması ve projelere herkesin katkı sağlaması gerektiği konusunda fikir birliğine varıldı.
Daha sonra Trabzon Orman Bölge Müdürlüğü karantina laboratuvarı gezildikten sonra programa son verildi.