ORTAHİSAR'DA KÜÇÜK TEKNOFEST

ORTAHİSAR

ORTAHİSAR'DA KÜÇÜK TEKNOFEST

ORTAHİSAR'DA KÜÇÜK TEKNOFEST

Ortahisar Belediyesi, Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğü ve TÜGVA Trabzon Temsilciliği’yle küçük “Teknofest” düzenlemek için ortak protokole imza attı!

Ortahisar Belediyesi, “Trabzon Teknoloji Ligi” projesi kapsamında Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğü ve TÜGVA Trabzon Temsilciliği’yle “Tekno Lig Protokolü” imzaladı. Protokolü Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, Trabzon Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş  ve TÜGVA Trabzon Temsilcisi Osman Ergün imzaladı.

SÜPER BEYİNLER YARIŞACAK
Protokol kapsamında Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğünce ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik olarak “Trabzon Robot Ligi, Üreten Yenilikçi Okullar, Siber Güvenlik ve Yapay Zekâ” ana kategorilerinde yarışmalar düzenlenecek.
“Düşün, tasarla, yap, yarıştır” sloganıyla düzenlenen yarışma genç beyinleri düşünmeye, gözlem yapmaya, soru sormaya, merak etmeye, merak ettiklerini araştırma ve araştırmalarını ürüne dönüştürebilmelerine teşvik etmeyi amaçlıyor. Yarışmada projelerin değerlendirilmesinde projeye kaynak olan fikrin öğrencilere ait olması hususuna dikkat edilecek.

YENİLİKÇİ ÇALIŞMALAR YAPMAK ÖNEMLİ
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, öğrencileri; insanlığın sorunlarına yenilikçi, girişimci ve teknoloji odaklı projelere yönlendirmek amacıyla bu yarışmaları düzenlediklerini söyledi. Başkan Genç, yarışmayı bir nevi küçük “Teknofest” olarak gördüğünü belirterek; “Geleceğin profesyonelleri olarak gördüğümüz öğrencilerimizle sürdürülebilir bağ kurmak istiyoruz. Öğrencilerimizde ‘sürdürülebilirlik’ kültürüne dair bir algı oluşturmak, gelecekte hepimizin daha sağlıklı bir dünyada yaşamasını sağlayabilmek için bu projeler çok önemlidir.  Bunun için de ülkemizin ve insanlığın sorunlarına yönelik yenilikçi, girişimci, teknoloji ve üretim odaklı çalışmalar yapmaları için öğrencilerimizde merak uyandıran, onları üretkenliğe teşvik eden yarışmalar düzenlenmeli.” diye konuştu. Yarışmalarla ilgili takvim ve aşamalar ilerleyen günlerde açıklanacak.