ORTAHİSAR'DA İŞÇİLERE EK ZAM

ORTAHİSAR

Ahmet Metin Genç yönetimindeki Ortahisar Belediyesi’nde belediye işçilerinemevcut ekonomik koşullar değerlendirilerekek zam yapıldı.


ORTAHİSAR'DA İŞÇİLERE EK ZAM

Ahmet Metin Genç yönetimindeki Ortahisar Belediyesi’nde belediye işçilerinemevcut ekonomik koşullar değerlendirilerekek zam yapıldı. 

Ortahisar Belediye Meclisi Subat ayının ilk meclis toplantısı Başkan Ahmet Metin Genç yönetiminde gerçekleştirildi. Başkan Genç, meclis gündemi öncesi belediye işçilerine yönelik müjdeyi paylaştı. 

BAŞKAN GENÇ, BELEDİYE İŞÇİLERİNE MÜJDEYİ VERDİ! 
Ortahisar Belediye Meclisi’nin şubat ayının ilk meclis toplantısı Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç yönetiminde gerçekleştirildi. Başkan Genç, meclis gündemine geçmeden önce belediye işçilerine yönelik bir müjdeyi paylaştı.
Başkan Genç, HAK-İŞ Trabzon Şubesi Başkanı Engin Erbaşaran, Hizmet-İş Sendikası Trabzon Şube Başkanı Şevket Çelik ile imzaladıkları toplu iş sözleşmesinin ek protokolüyle ilgili bilgiler aktardı.

“SENDİKAMIZIN TALEPLERİNİ KARŞILADIK”
Toplu İş Sözleşmesinin dışında mevcut ekonomik koşullar değerlendirilerek belediye işçilerinin maaşlarında artışlar yaptıklarını kaydeden Başkan Genç, şöyle konuştu; “Yeni dönemde değerli mesai arkadaşlarımızla ilgili yeni değerlendirme yaptık. Normal ocak ayı sözleşmesel artışın dışında yeni bir durum değerlendirmesi yaptık. Hem kadrolu mesai arkadaşlarımız için hem sahada çalışan mesai arkadaşlarımız için, büroda çalışan ve temizlik işinde çalışan mesai arkadaşlarımız için ayrı ayrı değerlendirmeler yaptık. Sendikamızın da son taleplerini değerlendirerek yeni düzenlemeyi buradan paylaşmak istiyorum. Memurların kendi artışları zaten yapılmıştı. Belediyemizdeki kadrolu mimar ve mühendis arkadaşlarımızın artışla birlikte 38 bin 300 TL olan maaşlarını 43 bin 500 TL’ye çıkardık. Yine kadrolu tekniker olan kardeşlerimizin bu minvalde maaşlarını 40 bin 500 TL’ye, kadrolu işçi arkadaşlarımızın maaşlarını da 40 bin TL’ye çıkararak sendikamızın ısrarlı talebini yerine getirdik. Bizim de bu konuda çalışmalarımız vardı. Bunları yerine getirmiş olduk. Arkadaşlarımıza hayırlı, uğurlu olsun.”

“MEMUŞ MAAŞLARINA YAPILAN ZAMDAN FAZLA ZAM YAPTIK”
Lisans mezunu büro işçilerinin, saha işçilerimizin ve temizlik işçilerinin maaşlarında artışa gittiklerini ifade eden Başkan Genç, şunları aktardı; “Lisans mezunu mesai arkadaşlarımızın yasal artışıyla 26 bin 300 TL olan maaşlarını 28 bin 500 TL’ye çıkardık. Keza büro işçilerimizin 25 bin 569 TL olan maaşlarını yeni düzenlemeyle birlikte 28 bin TL’ye çıkardık. Saha işçilerimizde birazcık daha fark koyacağız diye arkadaşlarımızla paylaşmıştık. Onlara ilave 500 TL daha vererek maaşlarını 28 bin 500 TL’ye çıkardık. Temizlikte çavuş olan arkadaşlarımızın maaşını 29 bin 500 TL’ye ve temizlik işçilerimizin işleri gereği de geçmiş dönemde yaptığımız gibi buradaki arkadaşlarımızın maaşlarını da 29 bin TL’ye çıkararak son talebi de karşılamış olduk. Bu ocak ayında memur maaşında sözleşmesel yaptığımız yüzde 49,5 artışın üzerinde bir düzenleme onu açıkça ifade edelim. Yüzde 49,5 artışla birlikte 25 bin 500 TL olan en düşük maaşımızı 28 bin TL’ye çıkarmış olduk. Mevcut imkânlarımız dâhilinde bu şekilde bir düzenleme yaptık, hayırlı, uğurlu olsun.”

“MAAŞLAR İKRAMİYEYLE 30 BİN TL’Yİ AŞTI”
Ortahisar Belediyesi’nin diğer belediyelerden farklı olarak belediye işçilerine yılda iki adet ikramiye verdiğini ve ikramiye ile birlikte işçilerin maaşlarının toplamda aylık olarak 30 bin TL’yi aştığına vurgu yapan Genç; “Biz diğer belediyelerimizden farklı olarak senede iki tane de ikramiye veriyoruz, 30 günlük. Dolayısıyla bu mesai arkadaşlarımızın tamamının hemen hemen bu gelirle beraber aylığa tekabül eden oranı 30 bin ve üzerinde olmuş oluyor. Yani toplamda değerlendirdiğimiz zaman aylığa tekabül eden miktarımız 30 bin civarında veya 30 bin 300 veya 30 bin 500 civarında oluyor. Biz imkânlar dâhilinde bugüne kadar bu anlayışla çalıştık. Ortahisar’da kendi kurumsallığımızda mesai arkadaşlarımız mutlu ise, vatandaşlarımıza da daha güzel hizmetler olur anlayışıyla hareket ettik. İnşallah bu düzenlemeyle birlikte daha güzel bir çalışma performansı olur. Sendika Başkanlarımıza da Engin ve Şevket Beye de teşekkür etmek istiyorum. Onlar da çok mücadele ettiler, biz de imkânlarımızı zorladık. Hayırlı, uğurlu olsun.” diye konuştu.