ORTAHİSAR’DA 7 BİN HANEYE ULAŞTIK

ORTAHİSAR’DA 7 BİN HANEYE ULAŞTIK

ORTAHİSAR’DA 7 BİN HANEYE ULAŞTIK

ORTAHİSAR’DA 7 BİN HANEYE ULAŞTIK

Ortahisar’da yapılan yardımları açıklayan AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş; “Ortahisar’da 7 bin haneye ulaştık.”

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş, Ortahisar’da yaklaşık 7 bin haneye sosyal yardımların ulaştırıldığını açıkladı.

SOSYAL YARDIMLAR DEVAM EDİYOR
Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıktıktan sonra tüm dünyayı etkisi altına alan ve Türkiye’ye de sıçrayan yeni tip koronavirüs (COVID-19) pandemisine karşı alınan önlemler kapsamında kapalı tutulan işyerlerindeki çalışanlara ve evde izole olan vatandaşlara yönelik sosyal yardımlar devam ediyor.
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin açıkladığı ekonomik paket tedbirlerinin içerisinde yer alan ve ihtiyacı olan ailelere ülke genelinde yapılan 1000 TL nakit destek yardımları Ortahisar’da da vatandaşlara ulaştırılmaya devam ediyor.

7 BİN HANEYE YARDIMLAR ULAŞTI
AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş, birinci faz yardımlarda Ortahisar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na kayıtlı 2 bin 800 kişiye 1000’er lira yardım dağıttıklarını ve ikinci fazda ödenecek yardımların da dağıtımına başlandığını söyledi.
Trabzon Büyükşehir Belediye, Ortahisar Belediyesi ve Ortahisar Kaymakamlığı aracılığıyla Ortahisar’da yaklaşık 7 bin haneye ulaştıklarını kaydeden Altunbaş, “İkinci fazda 3 bin 200 kişiye daha 1000’er lira nakit yardım ödemelerine başladık. Ortahisar Vefa Sosyal Destek Grubu aracılığıyla yardımları vatandaşlarımızın adreslerine giderek bizzat ulaştırıyoruz. İkinci fazdaki ödemelerde berber, lokanta, çay ocakları gibi hizmet sektörlerinde yer alan çalışanlara da ulaştık. Çok kısa bir süre içerisinde vatandaşlarımıza ödemeleri tamamen ulaştırmış olacağız.” dedi.


ÜÇÜNCÜ FAZ ÖDEMELER İÇİN E-DEVLET BAŞVURULARI BAŞLADI
Başkan Altunbaş, ödemelerin üçüncü fazının da olacağını söyleyerek şöyle devam etti; “Toplumumuzun her kesimine kademeli bir şekilde ulaşmaya ve devletin yardım elini uzatmaya özverili bir şekilde gayret ediyoruz. Birinci faz ödemeleri tamamladık, ikinci faz ödemeler devam ediyor. Sonrasında üçüncü faz ödemeler başlayacak. Üçüncü faz ödemeler için başvurular e-Devlet üzerinden alınmaya başlandı. Üçüncü faz ödemelerde halkayı daha da genişletecek ve toplumun tamamına dokunmuş olacağız. Ramazan ayında vatandaşlarımıza hem gıda yardımlarımızı hem de nakit destek ödemelerini inşallah ulaştırmış olacağız. Millet olarak, bugüne kadar olduğu gibi yine birlikte başaracağız. Vatandaşlarımız müsterih olsunlar.”

TBMM’NİN 100 YILI VE RAMAZAN
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 100. Yılı ve Ramazan ayının başlayacak olmasıyla alakalı konuşan Altunbaş açıklamalarında; “Milletimizin egemenliğinin ve bağımsızlığının nişanesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) 100. yılını kutlayacağız. Aynı günün akşamı mübarek Ramazan ayını eda etmeye başlayacağız. Gazi Meclisimizin kuruluşunun 100. Yıldönümü sebebiyle bugüne kadar şehit düşen tüm kahramanlarımızı rahmetle yâd ediyor, gazilerimize ve egemenliğimize katkı sunan milletimizin her bir ferdine minnet duygularımı ifade ediyorum. Bizleri Ramazan-ı Şerif’e ulaştıran yüce Rabbimize sonsuz şükranlarımı sunuyor, tüm İslam âleminin Ramazan ayını tebrik ediyorum.” ifadelerine yer verdi.