ORTAHİSAR BELEDİYESİ’NDEN TURİZME BÜYÜK KATKI

ORTAHİSAR BELEDİYESİ’NDEN TURİZME BÜYÜK KATKI

ORTAHİSAR BELEDİYESİ’NDEN TURİZME BÜYÜK KATKI

ORTAHİSAR BELEDİYESİ’NDEN TURİZME BÜYÜK KATKI 

Trabzon Ortahisar Belediyesi’nin hizmete sunduğu “Trabzon Akvaryum” ve “Boztepe Seyir Terası” turizmin gözbebeği oldu. 

Ortahisar Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan “Trabzon Akvaryum” ve “Boztepe Seyir Terası” şehrin cazibe merkezlerinden biri oldu.

TURİZM SEKTÖRÜNÜN ADETA GÖZBEBEĞİ OLDULAR 
Ortahisar Belediyesi’nin Zağnos ile Tabakhane vadileri arasında bulunan 80 farklı türde, yaklaşık 5000’den fazla deniz canlısına ev sahipliği yapan “Trabzon Akvaryum” projesi turistlerin rağbet ettiği yerlerin başında geliyor. Kentin en seyirlik noktası olan ve Trabzon’un bütün güzelliklerini gözler önüne seren Boztepe’nin doğal bitki örtüsüne zarar vermeden hayata geçirilen Boztepe Seyir Terası da kısa zamanda turizm sektörünün adeta gözbebeği oldu.

“EKONOMİYE CİDDİ KATKI SAĞLADIK” 
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, gelişen turizmle birlikte planladığımız Trabzon Akvaryum ve Boztepe Seyir Terası projelerimize olan yerli ve yabancı turist ilgisinin Trabzon ekonomisine ciddi katkılar sağladığına dikkat çekti.
Bunun artan oranda devam etmesi gerektiğini belirten Başkan Ahmet Metin Genç; “Projelerimiz çok büyük çaplı projeler. Belediyemizin imkânlarıyla ve bakanlıklarımızın destekleriyle bu projelerimizi hayata geçirdik. Turizm canlılığını korumak için Boztepe Seyir Terası ve Trabzon Akvaryum projelerini vatandaşımızın hizmetine açtık. Ve En Mutlu Köy projemiz için de ciddi anlamda çalışmalarımız var. Sizlerin destekleri cesaretimizi ve şevkimizi daha da artıyor.” ifadelerine yer verdi.

“HARİKA BİR TURİZM SEZONU GEÇİRİYORUZ” 
 Birinci önceliklerinin şehrin insanlarına hizmet etmek olduğunun altını çizen Başkan Genç; “Şehrin de, insanların da ekonomisini düşünerek para girdisi sağlama hedefimiz var.  Harika bir turizm sezonu geçiriyoruz. Trabzon tarih, kültür, sanat şehri, doğal güzellikleri zengin bir şehir. Birçok alanda merkezi hüviyeti olan bir şehir.” dedi.

“TRABZON’A PANORAMİK BİR BAKIŞ SAĞLADI” 
Şehre panoramik bir bakış açısı sağlayan il merkezi Boztepe’deki seyir terasını 805 bin 500 kişinin ziyaret ettiğini kaydeden Genç; “Bu çok önemli, çok sevindirici bir rakam. Bunlar güzel şeyler, güzel işler. Bu konuda adımlar atmaya devam edeceğiz. Ancak bu sadece belediye başkanının işi değil toplumun farkındalığın oluşması gereken bir iştir. O nedenle hem sektör bileşenlerine hem yöneticiler hepimiz, halkımız küçük bir eksiği de olsa mutlaka paylaşsınlar.” diye konuştu.

“TRABZON AKVARYUM DESTİNASYON ALANI OLDU” 
Trabzon Akvaryum’u, açıldığı 19 Mayıs 2022’den bugüne 418 bin 127 kişinin ziyaret ettiğini belirten Başkan Genç, sivil toplum örgütleri, turizm turları, okullar ve kulüplerin toplu olarak Akvaryum’a gezi programı düzenlediğini ifade etti.
Genç, ziyaretçi sayısının her geçen gün arttığına dikkati çekerek; “Her geçen gün bilinirliliği artıyor. Tıpkı Uzungöl ve Sümela Manastırı gibi şimdiden turistlerin uğramadan şehrimizden ayrılmayacağı bir destinasyon alanı oldu. Şehrimizde özellikle çocuklar ve turistler Trabzon Akvaryum'a olağanüstü ilgi gösteriyor, meraklı gözlerle deniz canlılarını izliyorlar.” ifadelerini kullandı.
Trabzon Akvaryum’da 80 farklı türde, yaklaşık 5 binden fazla deniz canlısı bulunuyor. 300 metrelik gezi yolu olan Akvaryum’da ziyaretçiler en çok sürüngen, köpekbalığı, vatoz, pirana ve timsahın bulunduğu bölümlere ilgi gösteriyor. Boztepe Seyir Terası 900 metre uzunluğunda yürüyüş parkuruyla beraber bir cam ve bir ahşap terasın bulunduğu 1100 metre karelik güzel bir yaşam alanını bünyesinde barındırırken tarihten beri önem arz eden bir bölgede turizme hizmet ediyor.