Ortahisar, 2281 çiftin nikahını kıydı

Ortahisar, 2281 çiftin nikahını kıydı

Ortahisar Belediyesi, 2016 yılına ait evlendirme verilerini açıkladı. Açıklanan verilere göre Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan 2173 çiftin nikahı kıyıldı.

Ortahisar, 2281 çiftin nikahını kıydı

Ortahisar Belediyesi, 2016 yılına ait evlendirme verilerini açıkladı. Açıklanan verilere göre Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan 2173 çiftin nikahı kıyıldı. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının yanı sıra 20 değişik ülkenin vatandaşı olan 108 çiftin nikahı kıyıldı. Yabancı uyruklular arasında Almanya 19 vatandaşıyla ilk sırayı aldı. Bu ülkeyi sırasıyla  Azerbaycan (16) , Afganistan (13), Rusya (9), Suriye (8) ve İran (7) uyruklu ülkelerin vatandaşları takip etti. Yabancı uyruklularla birlikte toplamda ise 2281 çiftin nikahı kıyıldı. 2015 yılında yabancı uyruklu 86 çiftin nikahı kıyılırken, 2016 yılında bu rakamın 108´e yükseldiği gözlendi.

Özellikle son yıllarda iç savaş nedeniyle komşu ülkelerimiz olan Suriye, Irak´ın yanı sıra Gürcistan hatta Afganistan gibi ülkelerden mülteci olarak Trabzon´a gelen çok sayıda çiftin nikahı kıyıldı. Nikah memurları son yıllarda yabancı uyruklu insanların nikah başvurularının artmasını komşu ülkelerde meydana gelen iç savaşlara ve Trabzon´da artan turizm faaliyetlerine bağlıyor.

Nikah akdi için memurluğa başvuran çiftler gerekli evrakları tamamlayarak nikah tarihi için memurluktan gün alıyor. Yabancı ülke vatandaşları olan çiftler yasal süreçleri tamamladıktan sonra tercümanlar eşliğinde memurluğa başvurarak nikahlarını kıyabiliyor.