ORMANCILAR MAÇKA’DA EĞİTİLDİ

ORMANCILAR MAÇKA’DA EĞİTİLDİ

Trabzon OBM’nin hayata geçirdiği Ağaçlandırma ve Silvikültür Eğitim Semineri’nin Ladin ağaçlarıyla ilgili kısmı Maçka’da gerçekleştirildi.

ORMANCILAR MAÇKA’DA EĞİTİLDİ

Trabzon OBM’nin hayata geçirdiği Ağaçlandırma ve Silvikültür Eğitim Semineri’nin Ladin ağaçlarıyla ilgili kısmı Maçka’da gerçekleştirildi.

Trabzon’da Ağaçlandırma ve Silvikültür Eğitim Semineri’ni hayata geçiren Trabzon Orman Bölge Müdürlüğü (OBM) Ladinde Tabii ve Suni Gençleştirme Çalışmaları, Ladin ve Kayında Sıklık Bakım Çalışmalarını da ilçemiz Maçka’da gerçekleştirdi.

MAÇKA ORMANLARI EĞİTİM ALANI OLDU!
Orman Genel Müdürlüğü ile Ukrayna Devlet Orman Kaynakları Ajansı arasında yapılan teknik işbirliği çerçevesinde Ukraynalı katılımcıların mesleki gelişimi maksadıyla Silvikültür Dairesi Başkanlığınca “Mesleki Gelişim Hizmet İçi Eğitim Semineri” geçtiğimiz haftalarda Trabzon’da yapıldı.

UKRAYNALI KATILIMCILAR DA İŞTİRAK ETTİ
Eğitim Çalışmaları sırasında Maçka Ormanlarının da değerlendirildiği Ağaçlandırma ve Silvikültür Eğitim Semineri’ne Orman Genel Müdürlüğü Silvikültür Dairesi Başkanı Kahraman Temür ile Orman Bölge Müdürü Emin Yılmaz. Silvikültür Dairesi Başkan Yardımcısı Yılmaz Gün, Orman Genel Müdürlüğü Şube Müdürleri Uğur Tüfekçioğlu, Orhan Yazıcı, İsmail Hakkı Barı. Orman Genel Müdürlüğü Orman Mühendisi Selçuk Bekircan, KTÜ Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Turna, Doğu Karadeniz Ormancılık Araştırma Enstitüsü Müdürü Hülya Turna. Orman Bölge Müdür Yardımcıları, Ağaçlandırma ve Silvikültür Şube Müdürü, Bölge Müdürlüğünde görevli sözleşmeli orman mühendisleri ile teknik personelin yanı sıra Ukraynalı ormancılardan oluşan 11 kişilik heyet katıldı.

“HEPİMİZ AYNI İŞE GÖNÜL VERDİK”
Eğitimin açılışında konuşan Bölge Müdürü Yılmaz; “Hepimiz aynı işe gönül verdik. Dünya ormancıları olarak küresel ısınma ve iklim değişikliğine karşı el birliği ile çalışıyoruz. Bu yıl Türkiye olarak kişi başı üç fidan toplamda 252 Milyon fidanı toprakla buluşturmak için yola çıktık. Ancak bu fidanları sadece ülkemiz için değil tüm dünya için dikmiş oluyoruz.” dedi.
Orman Genel Müdürlüğü Silvikültür Dairesi Başkanı Kahraman Temür ise konuşmasında; eğitimin mesleki gelişimde ülkemize ve dünya ormancılığına faydalı olmasını diledi.


EĞİTİMLERİ ALANINDA UZMAN İSİMLER VERDİ
Slayt gösterileri ve tanıtım filmleriyle başlayan eğitimin ilk gününde Prof. Dr. İbrahim Turna doğu ladininin silvikültürü, Orman Genel Müdürlüğü Silvikültür Dairesi Başkan Yardımcısı Yılmaz Gün doğu kayınının silvikültürü. Orman Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Orhan Yazıcı sarıçamın silvikültürü, Orman Genel Müdürlüğü Mühendisi Selçuk Bircan ışık ve boşaltma kesimi. Orman Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Uğur Tüfekçioğlu meşcere bakımı ve Orman Genel Müdürlüğü Şube Müdürü İsmail Hakkı Barı silvikültür planlarının düzenlenmesi  konularında sunumlar yaptı.

ORMANCILAR İKİNCİ GÜNÜN MAÇKA’DAYDI
Eğitimin ikinci gününde Maçka Orman İşletme Müdürlüğü ormanlarında Ladinde Tabii ve Suni Gençleştirme Çalışmaları, Ladin ve Kayında Sıklık Bakım Çalışmaları, üçüncü gününde ise Gümüşhane Orman İşletme Müdürlüğü ormanlarında Sarıçamda Tabii ve Suni Gençleştirme Çalışmaları, Sarıçamda Sıklık ve Meşcere Bakımı tatbikatları yapıldı.​

Maçka Haber Servisi