ÖNEMLİ ATILIMLAR YAPTIK

ÖNEMLİ ATILIMLAR YAPTIK

8 Mart Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Başkan Ahmet Metin Genç; ?Son yıllarda kadın haklarında önemli gelişmeler sağladık!?

ÖNEMLİ ATILIMLAR YAPTIK

8 Mart Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Başkan Ahmet Metin Genç; ?Son yıllarda kadın haklarında önemli gelişmeler sağladık!?

Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

TÜRK KADINININ MÜCADELESİ KAHRAMANLIK DESTANIDIR
Mesajında bütün kadınların 8 Mart Kadınlar Günü´nü tebrik eden Başkan Genç, kadın hakları konusunda Türkiye´nin son yıllarda yapmış olduğu atılımlar sayesinde kadınların farklı meslek dallarında iş hayatına atıldığını söyledi.
Başkan Genç; ?Kadınlarımızın toplumsal hayatımızda üstlenmiş olduğu roller hem çeşit olarak hem de nitelik olarak artıyor. Son yıllarda kadın haklarında sağlanan gelişmeler ve kadınlara yönelik algının değişmesiyle birlikte kadınlarımız toplumsal yaşamda hak ettikleri yerleri almaya başladı. Kadınlarımız anne olmanın dışında toplumsal yaşamının gerektirdiği pek çok meslek dalında görevlerini layıkıyla yapabiliyor. Tarihten günümüze kadar kadına saygı, değerlerimizin, gelenek-göreneklerimizin, tarihimizin, sosyal hayatımızın temel dinamiğidir. Başta siyaset, ekonomi ve eğitim olmak üzere toplum hayatında kadını dışlayan bir anlayış telafisi mümkün olmayan kayıplara neden olmaktadır. Türk kadınının tarihte olduğu gibi günümüzde de ortaya koyduğu başarı ve mücadele aynı zamanda bir kahramanlık destanıdır.? ifadelerine yer verdi.

KADINA YÖNELİK ŞİDDETE HAYIR
Kadınlara yönelik şiddet konusuna da değinen Başkan Genç, kadınlara yönelik şiddete herkesin karşı çıkması gerektiğini vurguladı.
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç; ?Kadına yönelik şiddet ve baskı sadece ülkemizin değil, tüm dünyanın ortak sorunudur. Kadınlarımızın maruz kaldığı haksızlıklara, adaletsizliklere ve ayrımcılığa karşı çıkmak bütün insanların görevidir. İlk önce insan olarak sonra da bizleri de bir annenin doğurmuş olduğu bilinciyle kadınlarımıza yapılan her türlü ayrımcılığın ve şiddetin karşısında yer alacağımızı buradan bir kez daha belirtmek isterim.? dedi.