?OKULLARA CEO MODELİ GELİYOR?

?OKULLARA CEO MODELİ GELİYOR?

Eğitim-İş Şube Başkanı Özlü, Milli Eğitim Bakanı´nın talimatı sonrasında okullara CEO modeli okul müdürü uygulamasının geleceğini öne sürdü.

?OKULLARA CEO MODELİ GELİYOR?

Eğitim-İş Şube Başkanı Özlü, Milli Eğitim Bakanı´nın talimatı sonrasında okullara CEO modeli okul müdürü uygulamasının geleceğini öne sürdü.

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) Trabzon Şube Başkanı Tamer Özlü, bundan sonra okulların CEO modeliyle yönetileceğini iddia etti.
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk´un açıklamalarıyla ilgili değerlendirmesinde; ?Okullar CEO modeliyle yönetilecek. Buna göre okul müdürleri 2 yıllık hedefleri gerçekleştiremezse görevden alınacak.? dedi.

?OKULLAR CEO MODELİYLE YÖNETİLECEK?
Eğitim-İş Trabzon Şube Başkanı Tamer Özlü, konuyla ilgili değerlendirmesinde şu ifadelere yer verdi;
?Okullar CEO modeliyle yönetilecek. Buna göre okul müdürleri 2 yıllık hedefleri gerçekleştiremezse görevden alınacak. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okul müdürlüğü seçiminin dost, ahbap ilişkisinden çıkarılarak uluslararası standartlarda yapılması için çalışma başlatılması adına talimat verdi.  Eğitimde yaşanılan başarısızlıkların çözümü için MEB tarafından umutlar 2023 Eğitim Vizyon Belgesine bağlandı  ancak vizyon belgesiyle getirilen yeniliklerin işlevsiz olduğu açıkça ortadadır.?

?BÜTÜN GİDERLERİ VELİNİN SIRTINA YÜKLERLER?
?CEO modeli okul müdürü uygulamasının veliyi müşteri ve gelir kapısı, öğretmeni de sistemin kölesi görmekten başka bir yararı olmayacaktır.? diyen Başkan Özlü açıklamasını şöyle sürdürdü;
?CEO modeli okul müdürü uygulamasının veliyi müşteri ve gelir kapısı, öğretmeni de sistemin kölesi görmekten başka bir yararı olmayacaktır. CEO´lar nerede olur, CEO´lar büyük holdinglerde, büyük şirketlerde firmalarda olur. Okullar bir şirket mi, bir işletme değildir. Bu uygulamayla özel okul formülünün denenmeye çalışılmaktadır. Öğrencileri, iyi öğrenci, kötü öğrenci olarak tartacaklar. Bunu normal müdürlerle yapamazlar. Bunu ancak özel müdürlerle yapabilirler. Mesela A dershanesinin ya da B özel okulunun müdürü ya da yöneticisi gelecek bir ortaokula müdür olacak. Ya da dışarıdan kendi siyasal kadrolarından kişiler olacak. Veliyi yolunan kaz haline getirirler. Bütün okulun giderlerini, katkılarını velinin sırtına yüklerler. Devlet güvencesinin olmadığı parası kadar okunabilecek bir sistem getirirler. Türkiye´de bundan başarı çıkmaz.?
Ali TİRİTOĞLU