ÖĞRETMENLER GÜNÜ TRABZON'DA KUTLANDI!

ÖĞRETMENLER GÜNÜ TRABZON

ÖĞRETMENLER GÜNÜ TRABZON'DA KUTLANDI!

ÖĞRETMENLER GÜNÜ TRABZON'DA KUTLANDI! 

24 Kasım Öğretmenler Günü Trabzon’da çeşitli etkinliklerle kutlandı.Kutlama programı Mahmut Goloğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. 

Trabzon Üniversitesi Mahmut Goloğlu Kültür Merkezi’nde düzenlenen Öğretmenler Günü Kutlama Programı’na üniversite rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı. 

TOPLUMU İNŞA EDEN ÖĞRETMENLERDİR 
Törende konuşan Aşıkkutlu; “Bir toplumu inşa eden ve onu geleceğe hazırlayan öğretmenlerdir. Öğretmenlik, insanın edep ve ahlakını şekillendiren, millî değerleri aşılayan, sağlıklı düşünmesini sağlayan ve böylece hayatının tüm alanlarına dokunan bir meslektir. Öğretmenler, bir ülkenin geleceği olan gençlerin nitelikli bireyler haline gelmesinde belki de ebeveynlerden daha etkilidir. Öğretmenler, kültürümüzü ve medeniyetimiz içerisinde her zaman özel bir yere sahip olmuşlardır. Öğretmenlerine sahip çıkmayan bir toplumun, sağlıklı bir gelecek inşa etmesi düşünülemez. Öğretmenler bir toplumun harcını karan ustalar gibidir. Bizlere öğrettikleri bilgiler, aşıladıkları kültürel değerler ve insani erdemlerle bize ışık olurlar, geleceğimizi aydınlatırlar. 

ÖĞRETMENDEN MAHRUM BİR MİLLET HENÜZ MİLLET OLAMAMIŞTIR 
Atatürk’ün dediği gibi, milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden mahrum bir millet henüz bir millet olma yeteneğini kazanamamış demektir. Onun için öğretmenler, dünyanın her yerinde toplumun en özverili ve saygın unsurlarıdır. Türkiye’de bir marka olmayı başarmış Trabzon Üniversitesi Fatih Eğitim Fakültemizle her zaman gurur duyduğumuzu belirtmek isterim. Geçmişte bu fakültede öğretmenlik yapmış, şu an öğretmenlik yapan ve gelecekte öğretmenlik yapacak, yolu bu fakülteden geçmiş ve geçecek herkesin öğretmenler gününü kutluyorum.” dedi.

Etkinlik yapılan konuşmalar ve Müzik Öğretmenliği Bölümü öğrencilerinin verdiği konser ile son buldu.