ÖĞRENCİLERDEN KAN BAĞIŞI

ÖĞRENCİLERDEN KAN BAĞIŞI

ÖĞRENCİLERDEN KAN BAĞIŞI

ÖĞRENCİLERDEN KAN BAĞIŞI

Öğrenciler kanlarını bağışladı.

Üniversiteye Hazırlık Kursu öğrencileri, Ortahisar Belediyesi Üniversiteye Hazırlık Kursu’nda gördükleri eğitimin yanı sıra faydalı işlere de katkı sağlıyor.

Ortahisar Belediyesi Üniversiteye Hazırlık Kursu öğrencileri Kızılay’a kan bağışı yaptı.

KAN BAĞIŞINA DESTEK VERDİLER
Öğrenciler Kızılay personellerinin gerekli sağlık kontrollerini yapmasından sonra kanlarını bağışladı. Hayatında ilk defa kan bağışında bulunan öğrencilerin bazılarının oldukça heyecanlı olduğu gözlendi. Kızılay personellerinin gerekli bilgilendirmeyi yapmasından sonra öğrenciler bir hayli rahatladı.

210 ÖĞRENCİ BAĞIŞ YAPTI
Ortahisar Belediyesi’nin üniversiteye hazırlık kursuna devam eden 210 öğrenci kan bağışında bulundu. Kan vermenin acil durumlarda hayat kurtarıcı bir işlev gördüğünü dile getiren öğrenciler herkesi kan vermeye çağırdı.

“BUNDAN DAHA GÜZEL BİR ŞEY OLAMAZ”
Öğrencilerin büyük çoğunluğu hayatında ilk defa kan bağışında bulunduğunu dile getirerek; “Bağışlanan kanlar acil durumlar için son derece gerekli. İlk defa kan bağışında bulundum, o nedenle biraz heyecanlıydım. Ama kanımı verdikten sonra bundan da oldukça mutluluk duydum. İnşallah, bağışladığımız kanlar insanların hayata tutunmasını ve iyileşmesini sağlayacak. Bundan daha güzel bir şey olamaz... Neticede insan hayatı söz konusu! Bir nebze olsun insanlara yardımcı olabiliyorsak ne mutlu bize… Kızılay bağışlanan kanları her türlü acil durum için ilgili sağlık kuruluşlarına gönderiyor. Hepimizin bir gün bu kanlara ihtiyacı olabilir. O nedenle şartları tutanların ve sağlığı yerinde olanların kan bağışında bulunması gerektiğini düşünüyorum. Doktorlar kan vermenin sağlık açısından da oldukça yararlı olduğunu söylüyor. Dolayısıyla bağışladığımız kanlar bizim için sağlıklı olduğu kadar; diğer yandan da farklı insanlar için de hayat kurtarıcı bir nitelik taşıyor.”  ifadelerine yer verdi.