ÖĞRENCİLER KIŞ SOĞUĞUNDA SICAK ÇORBAYLA ISINIYOR

ÖĞRENCİLER KIŞ SOĞUĞUNDA  SICAK ÇORBAYLA ISINIYOR

Kış soğuğunda vatandaşlar sıcak çorbayla ısınıyor. Ortahisar Belediyesi’nin sıcak çorba ikramı vatandaşı mest ediyor.

ÖĞRENCİLER KIŞ SOĞUĞUNDA 
SICAK ÇORBAYLA ISINIYOR 

Kış soğuğunda vatandaşlar sıcak çorbayla ısınıyor. Ortahisar Belediyesi’nin sıcak çorba ikramı vatandaşı mest ediyor. 

Ortahisar Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün sosyal belediyecilik hizmetleri kapsamında kurduğu çorba çeşmeleri önemli bir işlevi yerine getiriyor.

ÇORBA ÇEŞMELERİ HAFTA İÇİ HER GÜN HİZMET VERİYOR
Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) ana yerleşkesi ile Fatih Devlet Hastanesi bahçesinde bulunan çorba çeşmeleri hafta içi her gün hizmet veriyor. Özellikle kışın sabahın erken saatlerinde evlerinde kahvaltılarını yapamayan öğrenciler ve vatandaşlar çorba çeşmelerinden aldıkları sıcak çorbayla kahvaltı ihtiyaçlarını bir nebze de olsa karşılayarak içlerini ısıtıyor.

“ABUR CUBUR YEMİYORLAR, ÇORBA İÇİYORLAR”
Fatih Devlet Hastanesi ve KTÜ kampüsünde faaliyette olan çorba çeşmelerinden vatandaşların oldukça memnun kaldığını ifade eden Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç; “Çok olumlu geri bildirimler alıyoruz. Vatandaşlarımızın yoğun talebini ve öğrencilerimizin de ihtiyaçlarını göz önüne alarak çorba çeşmelerimizden sıcak çorba ikramlarımız devam edecek. Çorba çeşmeleri özellikle sabahleyin çeşitli nedenlerle kahvaltılarını yapamayan vatandaşlarımız, öğrencilerimiz ve hastalarımız için oldukça faydalı bir hizmet oluyor. KTÜ kampüsündeki çorba çeşmesinde öğrencilerimiz sabahleyin sıcak çorbalarını alarak bir nevi kahvaltı ihtiyaçlarını gideriyor. Kahvaltılarını abur cubur yerine sağlıklı ve oldukça lezzetli olan çorbalarımızla yapıyorlar. Sabahleyin erken kalkmak zorunda kalan, evlerinde kahvaltılarını yapamayan vatandaşlarımız da çorba çeşmelerinden sıcak çorbalarını alarak kahvaltılarını yapıyorlar.” açıklamalarında bulundu.

“VATANDAŞLARIMIZ MÜSTERİH OLSUN”
Ortahisar Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleri çorba çeşmelerinde temizlik ve hijyen çalışmalarını düzenli olarak yapıyor.
Çorba çeşmelerinin günlük 1000 bardak çorba kapasitesinin olduğunu ifade eden Ortahisar Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Hacı Nail Altunay ise sözlerini şöyle sürdürdü: “Her gün düzenli olarak görevli personellerimiz tarafından günlük taze çorbayla doldurularak vatandaşlarımıza hafta içi hizmet veriyoruz. Otomatik çorba makinelerinin bakım ve temizliğini personellerimiz yapıyor. Bu konuda herhangi bir ihmalkârlığa ve suiistimalle yer vermiyoruz. Vatandaşlarımızın bu konuda içi müsterih olsun.”