ÖĞRENCİLER İŞ DÜNYASINA HAZIRLANACAK

ÖĞRENCİLER İŞ DÜNYASINA HAZIRLANACAK

ÖĞRENCİLER İŞ DÜNYASINA HAZIRLANACAK

ÖĞRENCİLER İŞ DÜNYASINA HAZIRLANACAK

TTSO ile KTÜ arasında imzalanan işbirliği protokolü sayesinde Üniversite öğrencileri iş dünyasına hazırlanacak.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) ile Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) arasında Erasmus+ Programı kapsamındaki Karadeniz Konsorsiyumu başlıklı proje için işbirliği protokolü imzalandı. Proje kapsamında üniversite öğrencilerinin Avrupa ülkelerinde staj yaparak iş hayatına hazırlanmaları sağlanacak.
TTSO adına Başkan M. Suat Hacısalihoğlu ve Genel Sekreter Hakan Gürhan´ın imzaladığı protokole, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal adına KTÜ Dış İlişkiler Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. Ercan Köse imza attı.

?İŞBİRLİĞİNİ ÖNEMSİYORUZ?
TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu; ?Bilindiği üzere 2014-2020 döneminde uygulanmakta olan Erasmus+ Programı, yeni beceriler kazandırmak, kişisel gelişimlerini güçlendirmek yoluyla kişilerin istihdam imkânlarını arttırmayı amaçlamaktadır. Eğitim, öğretim, gençlik ve spor alanlarında projelerin sunulabildiği program kapsamında bizler gibi Odalar, eğitim kurumları, dernekler gibi daha birçok kurum proje sunabilmektedir. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası olarak üniversite ile işbirliği olanaklarını önemsiyoruz. Erasmus + Programı da bu işbirliğini sağlayan en önemli araçlardan biri. Bu niyetimizi hayata geçirmek adına protokol imzaladık.

ÖĞRENCİLERE YURTDIŞINDA STAJ İMKÂNI
Bu vesileyle bu projede ortak olarak yer almaktan duyduğumuz memnuniyeti dile getirmek istiyorum. KTÜ adına Odamız ve Trabzon Üniversitesinin ortak olarak yer aldığı projeyle üniversite öğrencilerini iş dünyasına hazırlamak hedeflenmektedir. Bu kapsamda yurtdışındaki farklı uygulamalarla eşleştirme yapılmak suretiyle gençlerimizin yurtdışında staj yapmaları sağlanacaktır. KTÜ tarafından hazırlanan proje kapsamında oda olarak dâhil olduğumuz Avrupa İşletmeler Ağı ile yurtdışındaki eşleştirme faaliyetlerine destek olacağız? ifadelerini kullandı.